Automaatje zoekt vrijwillige chauffeurs in West-Brabant

Foto: ANWB automaatje

Even boodschappen doen of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met welzijnsinstellingen en vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven.

Sociaal contact

Het automaatjes-project van de ANWB, gemeenten en welzijnsorganisaties zorgt er met vrijwillige chauffeurs voor dat minder mobiele plaatsgenoten worden rondgereden. Tegen een kleine vergoeding brengt een AutoMaatje deze persoon naar de plek van bestemming. Maar, een rit is vaak meer dan vervoer alleen. Vaak gaan de chauffeurs mee op doktersbezoek of boodschappen doen. Elke rit betekent namelijk sociaal contact, een gesprek tussen deelnemer en chauffeur. Doe je mee? Meld je aan bij Oosterhout voor elkaar.

Hoe werkt Automaatje?

Je krijgt als vrijwilliger een kleine vergoeding van € 0,30 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Je auto moet APK gekeurd zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking hebben. Vrijwilligers moeten jonger zijn dan 75 jaar en er kan om een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd worden. Je hoeft overigens geen ANWB-lid te zijn. Er wordt minimaal 2 dagen van tevoren contact met je opgenomen of je in de gelegenheid bent om iemand te vervoeren als AutoMaatje. Dan worden er ook praktische afspraken gemaakt met degene die je moet vervoeren over tijdstip e.d. De vergoeding krijg je van de hulpvrager op de dag van vervoer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden