Meld jouw Bredase jeugdheld-kandidaat nu online aan

Foto: Gemeente Breda

Tot 1 november kan iedereen weer een kandidaat-jeugdheld voordragen. Het gaat om kinderen en jongeren tot en met 18 jaar, die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor een ander of voor de gemeente Breda. Na deze periode buigt een jury zich over de nominaties en beslist wie er in aanmerking komt voor deze onderscheiding.

Op vrijdag 19 november vinden de uitreikingen plaats, zo laat de gemeente weten.

Jeugdlintje voor maatschappelijke inzet

Paul Depla, burgemeester van Breda: “In 2020 was het vanwege corona niet mogelijk om de kinderen fysiek in het zonnetje te zetten. Via een online meeting hebben we onze jeugdhelden toch de aandacht kunnen geven die zij verdienden. Want het is natuurlijk super dat deze jeugdhelden zich zo inzetten voor een vereniging, een buurvrouw, de bewoners van een verzorgingstehuis, een goed doel of voor andere Bredanaars. Ik reken ook dit jaar weer op veel nieuwe jeugdhelden. Dus mocht u iemand kennen, meld deze jeugdheld dan nu aan”.

Gemeente Breda waardeert kinderen en jongeren met een jeugdlintje voor hun maatschappelijke inzet. Er zijn al 14 jeugdhelden, waaronder 6 coronajeugdhelden. Om aandacht te vragen en mensen erop te wijzen dat ze iemand voor kunnen dragen, vraagt de gemeente medewerking van scholen en sport- en wijkverenigingen en doet een oproep via verschillende online-kanalen. Na nominatie beslist een deskundige jury wie in aanmerking komen voor deze onderscheiding.

De jeugdhelden worden dit jaar voor de vierde keer gekozen via de campagne ‘Meld je held’. Dit in lijn met de aangenomen motie van 10 november 2016, waarin het College is gevraagd een voorstel uit te werken.

Op 20 november 2021 is internationale dag van de rechten van het kind. Een mooie dag om kinderen en jongeren, die zich het afgelopen jaar op een bijzondere manier hebben ingezet voor een ander of voor de gemeente Breda, in het zonnetje te zetten. Dit jaar valt deze dag echter op een zaterdag en daarom is de uitreiking verplaatst naar vrijdag 19 november.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden