Honderden sporters samen sportief tegen kanker

Foto: Verbeeten Challenge

Nu we weer bijna terug zijn naar normaal heeft de organisatie van de Verbeeten Challenge Breda besloten het sportevenement alsnog dit jaar te organiseren. Hiermee is dit één van de weinige sportevenementen waar je dit jaar aan mee kunt doen.

Op zondag 7 november dagen honderden sporters zichzelf uit voor het goede doel. Inschrijven en meer informatie via de link onderaan dit artikel.

Het goede doel

De Verbeeten Challenge Breda wordt georganiseerd om geld op te halen voor onderzoek naar de behandeling van kanker in het Verbeeten Instituut. Door corona is er in 2020 geen Verbeeten Challenge geweest en dus ook geen geld opgehaald. Daarom zijn we heel erg blij dat het dit jaar toch nog plaats kan vinden en er geld beschikbaar komt. De totale opbrengst, het inschrijfgeld én de bedragen die de deelnemers ophalen door zich te laten sponsoren, gaat dit jaar naar de Hyperarc. Dit is een bestralingstechniek die  ontwikkeld wordt waarmee patiënten met hersentumoren minder bijwerkingen gaan ervaren; zoals concentratie- en geheugenproblemen.

Sportief, gezellig en memorabel evenement

Er zijn verschillende challenges waar je als deelnemer aan deel kunt nemen; hardlopen, wielrennen, recreatief fietsen, mountainbiken en wandelen. Vanuit Breepark, de start-finishlocatie, zijn verschillende mooie routes uitgezet.

Op zondag 7 november is tussen 08.30 en 18.00 het Verbeeten Plein op Breepark geopend. Hier kunnen de sporters verzamelen, startnummers ophalen en vertrekken. Iedere sporter wordt hier ook enthousiast onthaald. De vertrektijden zijn zo gepland dat alle sporters rond 16.00 uur weer terug zijn op Breepark. Onder het genot van een hapje en drankje maken we rond 17.00 uur feestelijk het totaal opgehaalde bedrag bekend. De organisatie en Frank Molkenboer (voorzitter Verbeeten Fonds) roept iedereen in Breda op aanwezig te zijn. Als deelnemer, vrijwilliger of als supporter/toeschouwer. Voor de kinderen die hun ouders, opa’s of oma’s komen aanmoedigen is er speelgelegenheid.

Doe ook mee!

  • Alle info en inschrijven op https://breda.verbeetenchallenge.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden