Ontdek de verrassende natuur dichtbij huis in de herfstvakantie

Foto: Landschappen

Van 16 t/m 31 oktober 2021 vieren we in heel Nederland de Week van het Landschap. De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers de natuur is. In de herfstvakantie kan je daarom meedoen aan activiteiten en excursies om de natuur dichtbij huis te beleven en ontdekken.

Een paddenstoelenexcursie, een streekmarkt bezoeken, op pad met de boswachter of een nieuwe route ontdekken in het bos. Leuk voor jong en oud!

Ontdek nieuwe wandelroutes

De provinciale organisaties lanceren voor de Week van het Landschap nieuwe fiets- en wandelroutes en activiteiten. Ontdek bijvoorbeeld een nieuwe wandelroute rondom kasteel Hernen in Gelderland, uitgezet door de boswachter. In Brabant kunnen kinderen met hun (groot-)ouders meedoen met de paddenstoelenbingo op Landgoed Tongelaar (Mill). Stelt het Groot Duijfhuis (Liempde) de deuren open voor een knusse knutselmiddag. Of kom alvast in Halloweenstemming met de workshop ‘pompoen uithollen’ bij Tuinderij De Scheve Schup (Sint-Michielsgestel). Ook de Zwarte Schuur (Rijsbergen) opent haar deuren. Op de zondagen en woensdag wordt daar zelfs brood gebakken in het oude bakhuis.

Natuur, landschap en cultureel erfgoed beschermen

De 12 provinciale Landschappen beschermen, beheren en ontwikkelen in totaal ruim 114.114 hectare natuur, landschap en cultureel erfgoed (molens, kerken, kastelen) in Nederland, voor mensen, planten en dieren. Daarnaast organiseren zij allerlei activiteiten om natuur en landschap te beleven. Ze worden gesteund door ruim 300.000 huishouders en duizenden vrijwilligers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden