Bredase basisschoolkinderen verdienen fietsen tijdens Groene Voetstappenweek

Foto: Gemeente Breda

Bredase basisschoolkinderen zijn in de Groene Voetstappenweek 21.978 keer op een duurzame manier naar school gekomen: lopend, fietsend, steppend of skatend. Daarmee hebben de kinderen maar liefst 9 fietsen bij gespaard.

Namens het gemeentebestuur nam Boaz Adank vandaag alle Groene Voetstappen in ontvangst op basisschool De Boomgaard. De wethouder kwam onverwachts met een verrassing.

De opgehaalde 21.978 staan gelijk aan 9 fietsen, maar de Gemeente Breda verdubbelt dit aantal spontaan naar 18 fietsen. Daarmee krijgen twee keer zoveel kinderen nu dus een fiets.

Veertien basisscholen deden eind september mee aan deze landelijke actie die leerlingen stimuleert om te voet of per fiets naar school te gaan. Per dag dat de kinderen op een duurzame manier naar school gaan, verdienen zij één Groene Voetstapsticker. De Gemeente Breda heeft bij de start van de actie toegezegd om per 2500 voetstappen één fiets aan het Jeugdfonds te doneren. Dit fonds verdeelt de fietsen onder kinderen van wie de ouders/verzorgers zich geen fiets kunnen permitteren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden