Inzameling voor Deborah met uitgezaaide borstanker

Foto: foto voor crowdfunding

Dinsdag 19 oktober is het Werelddag ter bestrijding van Borstkanker, een dag die in het teken staat van borstkanker. Om te benadrukken hoe belangrijk het is dat borstkanker op tijd wordt ontdekt en behandeld. 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Ook bij de moeder van 4 kinderen, Deborah, werd onlangs borstkanker geconstateerd.

Haar vriendin Sietske start voor Deborah een inzameling op GoFundMe om haar toekomstdromen waar te kunnen maken.

Diagnose borstkanker

Deborah leven al veel meegemaakt, onlangs is er weer een nieuw aangrijpend hoofdstuk aangebroken: ze is gediagnosticeerd met borstkanker. Haar vriendin Sietske start de inzameling campagne met de volgende woorden: “Hoe begin je een verhaal wat eindeloos lijkt te zijn? Beginnend bij onze vriendschap, ruim 10 jaar geleden. Leerde ik Deborah kennen, een eerlijke directe maar krachtige vrouw, die al behoorlijk wat achter de rug had.”

De afgelopen jaren heeft Deborah een aaneenschakeling aan uitdagingen en verdrietige gebeurtenissen. Ze was tienermoeder, raakte beiden ouders kwijt, verloor een ongeboren kind en haar tweede man was gewelddadig. Net toen ze haar leven weer op de rit begon te krijgen, moest ze naar het ziekenhuis in verband met haar borst protheses. Deze had ze in verband met de borstvoeding die ze al gaf op jonge leeftijd. Iets wat een onschuldige operatie zou moeten zijn, bleek de ontdekking van een kanker.

Sietske start de inzameling voor haar vriendin, om ondanks alle tegenslagen toch te kunnen helpen om dromen van Deborah waar te maken. Deborah gaf aan dat ze zo graag de wereld had willen zien. “Maar hoe kan je zoiets doen als je weer gestagneerd wordt in een toekomst opbouwen, en je doodleuk wederom terug geworpen wordt op hetzelfde. Dan blijf je die alleenstaande ouder met een bijstandsuitkering, maar dit keer met kanker. Dus hierbij, als vriendin…vraag ik jullie…Geef/gun haar dat kleine beetje.” met deze woorden vraagt Sietske om hulp.

  • Wil je iets doneren aan het KWF? Dat kan via deze link. | Voor Deboarah ga je naar GoFundMe.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden