Sharpei Beau is het huisdier van de week

Foto: Dierenopvangcentrum Breda

Beau is een Sharpei van 7,5 jaar (01-01-2014) oud. Zij is bij ons binnengekomen omdat de eigenaar niet meer goed voor haar kon zorgen.

Toen ze bij ons binnenkwam, had Beau last van ontstoken huid en oren. Uiteraard is ze door de dierenarts bekeken en er is dusdoende een voedselallergie bij haar geconstateerd. Sinds Beau speciale dieetvoeding (Royal Canin Hypoallergeen) krijgt, is dit goed onder controle. Daarnaast bleek Beau een tumor aan haar staart te hebben wat er toe geleid heeft dat een stuk staart geamputeerd is. Ze heeft sindsdien nergens meer last van en gelukkig misstaat dit kortere staartje haar ook niet.

Hoewel Beau een Sharpei is, merk je dat niet aan haar gedrag. Dit ras staat er om bekend terughoudend te zijn richting onbekende mensen maar daar heeft deze dame helemaal geen last van; ze vindt bijna iedereen gezellig en komt graag een knuffel halen. Op soortgenoten reageert Beau wisselend. Kleine honden zijn sowieso een no go, ze kan hier fel op reageren en heeft de neiging achter ze aan te gaan. Tegenover grote honden is ze ze soms vriendelijk maar soms ook niet dus het is zaak dat haar nieuwe baasje(s) hier rekening mee houden en Beau’s reactie goed in de gaten houden.

Voor een goede wandeling is Beau altijd te vinden. Ze staat altijd vrolijk te springen als ze mee mag en vindt het heerlijk om op een lekker tempo een rondje te lopen. Voor de rest is Beau erg rustig (misschien zelfs wat lui) en doet ze niets liever dan lekker luieren. Voor “lekker” eten zoals een gevulde Kong wil ze haar mandje wel verlaten maar voor een potje spelen of ravotten hoef je haar niet wakker te maken. Als u dus een behendigheidshond zoekt of een kameraad die graag mee gaat sporten of waarmee u lekker een balletje kan gooien, is Beau voor u niet de juiste match.
Beau vind het wel erg leuk om kunstjes uit te voeren, als er iets lekkers er tegen over staat. Zo kan ze verschillende commando’s, maar ook bijvoorbeeld opzitten.

Over hoe Beau zich in huis gedraagt, hebben wij verder helaas weinig informatie. Om deze reden wordt ze dan ook niet bij kleine kinderen geplaatst. We gaan ervan uit dat kinderen vanaf 14 jaar geen probleem zijn, mits zij Beau ook met rust laten als ze ligt te slapen of iets lekkers aan het eten is. We verwachten dat Beau na gewenning gerust een aantal uurtjes alleen thuis kan blijven.

Houdt u net als Beau van knuffelen en denkt u dat u deze knappe, ietwat luie, dame een mooie gouden mand kan geven ? En heeft u geen probleem met het feit dat ze de rest van haar leven dieetvoeding zal moeten blijven krijgen? Dan horen wij graag van u!

Dierenopvangcentrum Breda

  • Oude Baan 60
  • 4825 BL Breda
  • 076-5712712
  • Openingstijden ma t/m za van 11.00 uur tot 16.00 uur

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden