Nieuw dagrecord: 16.364 positieve coronatests

Foto: Pexels

Nog nooit zijn zoveel mensen positief getest op het coronavirus als afgelopen etmaal. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend kwamen er 16.364 meldingen binnen bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het oude record dateerde van 20 december, toen er 12.997 besmettingen aan het licht waren gekomen.

Ook het gemiddelde bereikte een nieuw record. In de afgelopen zeven dagen testten 86.384 mensen positief, gemiddeld 12.341 per dag. Dat record stond sinds 22 december vorig jaar. In zeven dagen tijd waren toen 82.099 besmettingen bevestigd, gemiddeld 11.728 per dag.

Het is de achtste dag op rij met meer dan 10.000 positieve tests, en ook dat is een Nederlands record.

Het aantal positieve tests in de afgelopen zeven dagen ligt ruim 48 procent hoger dan het aantal in de week ervoor. Dat percentage stijgt voor de zevende dag op rij, wat betekent dat het virus weer aan snelheid wint.

Amsterdam telde de meeste vastgestelde besmettingen. In de hoofdstad werd het coronavirus aangetroffen bij 616 inwoners. Dat is het hoogste aantal in welke gemeente dan ook sinds 18 juli. Rotterdam registreerde 586 nieuwe gevallen, Den Haag 389 en Utrecht 263. Daarna volgen Barneveld (238) en Ede (224). Alleen in Noord-Beveland en op Vlieland en Schiermonnikoog testte niemand positief.

Het RIVM kreeg 26 meldingen dat coronapatiënten aan de gevolgen van de besmetting waren overleden. Rotterdam, Lelystad, Roermond en Hendrik-Ido-Ambacht hadden elk twee doden. Dat hun overlijden nu is gemeld, wil niet zeggen dat ze in de afgelopen dag zijn gestorven.

In de afgelopen zeven dagen zijn 166 sterfgevallen gemeld, gemiddeld bijna 24 per dag. Dat is vergelijkbaar met de vorige dagen. Het sterftecijfer is deze week terug op het niveau van april, toen de vaccinatie van het grote publiek net was begonnen.

  • Lees verder: KLIK HIER voor het Corona Dashboard | Bron: ANP / Nieuws.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen