Amphia update: 42 coronapatiënten in behandeling waarvan 10 op de IC

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Er worden momenteel 42 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia waarvan 10 op de intensive care.

Stand van zaken Amphia

Regelmatig geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia op 23 november 08.00 uur (tussen haakjes het verschil met 16 november 2021 om 8.00 uur):

  • Er worden 42 patiënten (+5) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 10 (+2) op de intensive care.
  • Er zijn 0 (= 0) patiënten die via thuismonitoring worden behandeld
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia meer dan 200 mensen overleden aan de gevolgen van het virus
    (er zijn sinds half januari geen nieuwe gegevens beschikbaar)

Landelijk beeld

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) komt elke dinsdag met zijn weekcijfers. Daarin meldt het instituut hoeveel positieve tests in de zeven voorgaande dagen zijn geregistreerd. Vorige week meldde het RIVM 110.558 nieuwe gevallen, zo’n 44 procent meer dan de week ervoor. Sindsdien blijft het aantal positieve tests met 40 tot 50 procent stijgen, en dat betekent dat het weekcijfer van dinsdag kan uitkomen op 155.000 tot 170.000 nieuwe gevallen. Dat zou ongeveer twee keer zoveel zijn als het oude record van ruim 82.000 gevallen in december. Dat record werd vorige week gebroken. Het wordt de zevende achtereenvolgende week waarin het aantal nieuwe gevallen met zo’n 40 procent stijgt.

Risiconiveau

Het RIVM meldt dinsdag ook bij hoeveel mensen de coronaklachten zo erg waren dat ze in een ziekenhuis moesten worden opgenomen. Bij de cijfers van vorige week waren er 1.390 opnames, waarvan 217 op de intensive cares. Dit stijgt waarschijnlijk verder. Verder komt het RIVM met het aantal meldingen van sterfgevallen. Vorige week waren dit er 173, dat stijgt nu tot meer dan 200. Het zogeheten reproductiegetal stond afgelopen vrijdag op 1,26, een fractie hoger dan in de weken ervoor. Het landelijke risiconiveau blijft waarschijnlijk op het hoogste niveau: ernstig.

  • Bronnen: Amphia.nl / Nieuws.NL / ANP

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden