GGD West-Brabant breidt vaccinatielocaties uit

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Vanaf maandag 13 december neemt de GGD de grote hal van locatie Breepark weer in gebruik en in de eerste week van januari 2022 opent een nieuwe locatie in Bergen op Zoom.

In antwoord op het versneld vaccineren van alle 60-plussers, breidt GGD West-Brabant de vaccinatiecapaciteit in de regio verder uit, zo laat de GGD weten.

Uitbreiding vaccinatiecapaciteit

In november zijn we in Nederland gestart met de boostercampagne en het streven is alle mensen van 60 jaar en ouder voor het einde van het jaar een boosterprik te geven. “Dat is de maatschappelijke opdracht waar we voor staan,” licht Directeur Publieke Gezondheid Sebastiaan Baan toe. “Daarvoor zetten we nu alle zeilen bij en breiden we ons aanbod uit.”

Vanaf 13 december neemt GGD West-Brabant de grote hal van locatie Breepark weer in gebruik. Dit wordt voor Brabant de XXL-priklocatie. “Onze samenwerking met Breepark is goed en gelukkig is de grote hal beschikbaar,” vertelt Marc Bonnema, corona proceseigenaar facilitair. “Ook hebben we ervaring met het opbouwen van een XXL-locatie en op tijd voldoende personeel beschikbaar.” Dit bespoedigt de opening en maakt dat de GGD versneld kan opschalen.

Vanaf donderdag 16 december opent GGD West-Brabant opnieuw een testlocatie in Raamsdonksveer. Deze locatie vervangt de tijdelijk opgezette testlocatie in Oosterhout, die op datzelfde moment sluit. De testlocatie in Raamsdonksveer wordt een walk-through locatie. Dit betekent dat cliënten door de teststraat lopen. Esther: “Dit biedt een goede en snelle doorstroom en is voor onze medewerkers prettig om te werken ” Vanaf 16 december kunnen inwoners uit de regio zich, zeven dagen per week, laten testen aan de Steurweg 8 in Raamsdonksveer.

Nieuwe locatie in Bergen op Zoom
Ook in Bergen op Zoom gaat de GGD weer vaccineren. Dit keer op een andere locatie dan tijdens de eerste vaccinatiecampagne. In de eerste week van januari start de GGD in sporthal De Boulevard met vaccineren. Inwoners van Bergen op Zoom en omgeving kunnen vanaf het nieuwe jaar hier terecht voor een 1e of 2e vaccinatie of boostervaccinatie.

Afspraak voor boostervaccinatie
Voor het halen van de boostervaccinatie maken mensen vooraf een afspraak via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer (0800-7070). Een boosterprik wordt nooit zonder afspraak gezet. Voor de 1e of 2e vaccinatie kunnen mensen ervoor kiezen om een afspraak te maken, of zonder afspraak binnen te lopen.

Partner mee?

Als een partner mee wil komen voor een boostervaccinatie, probeert de GGD daarbij te helpen. Maak de afspraak telefonisch en geef aan dat u samen wilt komen. De partner moet 60 jaar of ouder zijn. Voor de partner geldt, net als voor uzelf, dat de laatste (volledig afgeronde) coronavaccinatie of een positieve testuitslag van één van de GGD’en een half jaar geleden moet zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen