Fotoboek Breda in coronatijd aangeboden aan burgemeester Depla

Foto: Erald van der Aa
Nadat fotograaf Erald van der Aa eind vorig jaar al het fotoboek Breda in coronatijd 2020 uitbracht, is er nu een 2e deel met de titel Breda in coronatijd 2021.
Terwijl het 1e fotoboek op de drukpers lag, ging hij door met het in beeld brengen van de coronacrisis in zijn woonplaats Breda. Daardoor sluit deel 2 naadloos aan op het 1e deel.
Net als in 2020 ging hij als fotograaf op onderzoek uit en doorkruiste hij te voet, op de fiets en met de auto de stad en omgeving op zoek naar momenten en situaties die iets met COVID-19 te maken hadden. Uit de tienduizenden gemaakte foto’s maakte hij de afgelopen tijd weer een selectie. “Van deze selectie heb ik in samenwerking met een uitgever en een vormgever opnieuw een fotoboek laten maken.”, zo vertelt de fotograaf.
Deze twee fotoboeken met de titel Breda in coronatijd hebben een cultuurhistorische waarde en vormen samen een bijzonder beelddocument, waarin Van der Aa Breda in coronatijd op een onafhankelijke manier journalistiek in beeld heeft gebracht.
Het fotoboek (152 pagina’s) werd onlangs aangeboden aan burgemeester Depla en is verkrijgbaar bij de Bredase boekhandels, cadeauwinkels en de City Webshop Breda of via de webshop op zijn eigen website.

Breda in coronatijd 2020

Het fotoboek Breda in coronatijd 2020 is inmiddels opgenomen in de volgende archieven:
  • Koninklijke Bibliotheek in Den Haag
  • Stadsarchief van Breda
  • Brabants Historisch Informatie Centrum in Den Bosch
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen