GHB lab aangetroffen in woning Tuinzigt na overlastmeldingen

Foto: Renkum Nieuws

De politie heeft afgelopen week in een woning aan het Frans Heijlaertsplein in Breda een laboratorium voor de productie van GHB aangetroffen.

Verder werd onder meer 25 kilo aan grondstof in beslag genomen. De 29-jarige bewoner krijgt een proces-verbaal, zo laat de politie weten.

De politie besloot woensdag 5 januari 2022 een controle in een woning aan het Frans Heijlaertsplein in te stellen omdat er de afgelopen zes weken over het pand in Tuinzigt maar liefst twaalf overlastmeldingen zijn binnen gekomen. De agenten hadden het vermoeden gekregen dat de bewoner zelf GHB produceert en gebruikt en dat daarvoor ook bezoekers langs komen.

Vaten en chemicaliƫn

Een tapijt op de eerste verdieping was aangetast en uitgebeten door een agressief goedje. In de slaapkamer stond een roestvrij stalen kookpan met daarin circa tien liter van een zurige vloeistof. Ook stond er een RVS-pan met daarin een doorzichtige vloeistof. Verder werden er een flesje met GHB, jerrycans, verpakkingen natriumhydroxide en petflessen aangetroffen. De politie maakt van de bevindingen een bestuurlijke rapportage op voor de gemeente Breda.

Reacties

Cookieinstellingen