Thom Haye stapt per direct over naar SC Heerenveen

Foto: Maric Media

NAC heeft overeenstemming bereikt met SC Heerenveen over de transfer van Thom Haye. De 26-jarige middenvelder maakt per direct de overstap naar SC Heerenveen, zo laat de Parel van het Zuiden weten.

Thom kwam in januari 2020 op huurbasis over van ADO Den Haag, om een half jaar later een driejarig contract te tekenen in Breda. Komende vrijdag neemt NAC het thuis zonder Haye op tegen Roda JC.

Belangrijk voor NAC Breda

In het eerste contractjaar van de middenvelder groeide hij al snel uit tot een van de sterkhouders in het elftal. De inzet en passie waar Haye mee speelde in het geel-zwart maakte hem bij het Bredase publiek erg populair.

In het huidige seizoen begon Thom ook nog eens met scoren. Hij liet meermaals zien over een uitstekende traptechniek te beschikken door prachtige vrije trappen tegen de touwen te werken. In totaal kwam Thom tot 69 officiƫle duels, waarin hij acht goals maakte en zestien assists leverde.

Na een lange tijd van onderhandelen zijn beide clubs tot overeenstemming gekomen. NAC gunt Thom Haye uiteraard de sportieve stap omhoog, echter waren er ook eisen vanuit NAC. De club is tevreden met de uitkomst. NAC ontvangt het bedrag dat vanaf het begin van de onderhandelingen is genoemd door de club.

Reacties

Cookieinstellingen