Herhaalprikken voor kwetsbaren starten vrijdag

Foto: PixaBay

Vanaf vrijdag 4 maart biedt ook de GGD Breda een herhaalprik tegen het coronavirus aan kwetsbare mensen in de regio.

Zij lopen volgens de Gezondheidsraad een groter risico op ernstige ziekte na een besmetting en de bescherming van de booster is bij de mensen die vroeg aan de beurt waren in de boostercampagne het meest afgenomen.

Het gaat om mensen van 70 jaar en ouder, bewoners van verpleeghuizen, volwassenen met het syndroom van Down en volwassenen met een ernstige afweerstoornis. Herhaalprikken worden alleen gegeven na het maken van een afspraak. De uitnodiging voor 70-plussers komt ongeveer drie maanden na hun laatste coronaprik en de eerste uitnodigingen van het RIVM zijn afgelopen zaterdag al op de mat gevallen. Als een partner ook in aanmerking komt, kunnen stellen samen de vaccinatie krijgen op een GGD-locatie. Bewoners van instellingen krijgen via de eigen medische dienst of de GGD een prik.

Ruim twee miljoen mensen

Volwassenen met het syndroom van Down ontvangen de uitnodiging voor de herhaalprik via hun huisarts. Mensen met een ernstige immuunstoornis kregen afgelopen oktober al een uitnodiging voor een derde prik van hun medisch specialist. Als deze mensen in aanmerking komen voor de herhaalprik, krijgen zij hiervoor opnieuw een uitnodiging. Er kan pas een afspraak worden ingepland minimaal drie maanden na een booster kreeg of na een coronabesmetting. Het gaat landelijk om zo’n 2,3 miljoen mensen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen