Breda krijgt eerste kringloop voor tuinplanten

Foto: Gemeente Breda

Vanaf zaterdag 26 maart heeft Breda er een kringloopwinkel bij, namelijk voor tuinplanten. Initiatiefnemers hebben elkaar gevonden in de Breda Stad in een Park community en met medewerking van de gemeente de tuinplantenkringloop voor elkaar gekregen.

Als mensen hun tuin aanpakken gooien ze de bestaande planten vaak weg. Of bij bouwprojecten wordt het groen verwijderd en weggedaan. Nu kunnen deze planten een tweede leven krijgen. Mensen kunnen hun planten afleveren bij de Teruggave. Iedereen kan daar gratis tuinplanten ophalen en krijgt er ook nog advies bij hoe ze te verzorgen. Wethouder Tim van het Hof is bij de opening op 26 maart aanwezig.

Wethouder Tim van Het Hof: “Ik vind dit een prachtig initiatief dat echt past in een groene stad. Het behouden van bestaand groen is ook een speerpunt in ons Groenkompas. Een mooi voorbeeld van hergebruik en circulaire economie: een plantje dat normaal in de container verdwijnt krijgt nu een tweede leven. Hoe circulair is dat! Tegel eruit en plantje erin! De drempel is laag, want je kunt gratis de planten afhalen. Top dat de initiatiefnemers via de community Breda Stad in een Park elkaar gevonden hebben. Dit is echt iets door en voor bewoners!”

Hoe werkt het?

De tuinplantenkringloop is voor heel Breda, maar focust zich op de wijken rondom de Teruggave, met name Fellenoord. Dit is een van de meest versteende wijken van Breda. De tuinplantenkringloop zit aan de achterkant van de Teruggave. Hier kunnen mensen een plant komen brengen, halen of helpen als vrijwilliger. De planten moeten namelijk ook onderhouden worden. Bij de tuinplantenkringloop krijgen mensen ook informatie over hun planten en hoe ze ze moeten verzorgen. Ook een aantal hoveniers doet mee en doneert planten die over zijn vanuit tuinen die zij opknappen. Ook Intratuin doneert planten die niet meer verkocht worden.

De tuinplantenkringloop wordt op zaterdag 26 maart geopend om 10.00 uur. De openingstijden zijn op woensdagen tussen 14:00 uur en 16:00 uur en op zaterdagen tussen 10:00 uur en 12:00 uur.

  • U bent van harte welkom bij de opening door wethouder Tim van het Hof op zaterdag 26 maart om 10.00 uur bij de Teruggave, Gasthuisvelden 11

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen