Engelstalig online ondernemersplatform BredaBusiness.com versterkt internationale ambities en community in Breda

Breda heeft samenbrengen in haar DNA. Of je nu al jaren bent gevestigd in Breda of overweegt om je hier te vestigen. In Breda ondernemen we samen. Voor en door ondernemend Breda. En ver daarbuiten.

Met haar blik stevig op de toekomst gericht als internationale hotspot voor toegepaste technologie & creativiteit. Regionaal, nationaal en internationaal. Om ook internationale ondernemers te kunnen voorzien van de juiste kennis, hulp en inspiratie is het online ondernemersplatform BredaBusiness.com (initiatief gemeente Breda) nu ook Engelstalig beschikbaar.

Dit platform biedt kennis, hulp en inspiratie over diverse actuele thema’s op ondernemersgebied. Van vestigen tot personeel en van innoveren tot duurzaam ondernemen. Hierbij wordt er snel geschakeld en nauw samengewerkt met diverse organisaties, specialisten en internationale partners zoals BOM en RVO.

Breda internationaal op de kaart zetten
Wethouder Boaz Adank: “Breda heeft veel te bieden, hier werken én innoveren we samen; onderwijs, overheid én ondernemers. We willen Breda internationaal op de kaart zetten als dé hotspot voor Toegepaste Technologie en Creativiteit. En zowel talent als business aantrekken om zich te vestigen in onze stad. Bredabusiness.com is in veel gevallen de eerste kennismaking voor geïnteresseerden en die zijn niet altijd de Nederlandse taal machtig. De Engelstalige versie van het ondernemersplatform zorgt ervoor dat ook deze groep zich meteen welkom voelt in onze gastvrije stad.

Verbindende kracht van de stad
Breda is een ondernemende stad met een sterk MKB en een solide internationaal netwerk. Met die verbindende kracht ontvangen we mensen uit alle windstreken en culturen en nemen we op in onze samenleving. Breda heeft meer dan voldoende ruimte om ambities ruim baan te geven. Van toplocaties direct aan alle snelwegen tot midden in het centrum bij het internationale station.

Breda is al de thuisbasis van grote internationale bedrijven als Sun Nuclear, Lamb Weston / Meijer en ZEISS en wil haar unieke positie verder uitbouwen. Het is van belang dat de stad aantrekkelijk is en blijft voor internationale ondernemingen en internationaal talent. Zo zorgen internationale bedrijven voor bovengemiddelde investeringen in Research & Development, creëren hoogwaardige werkgelegenheid en de spin-off van deze bedrijven is groot. Zij dragen bij aan een sterke economie en groei van de stad.

Bouwen aan een internationale expat community
De fundamenten zijn al stevig gelegd. De internationale school biedt basis- en voortgezet onderwijs. Breda heeft twee kennisinstellingen die tot de top van Nederland horen, Avans Hogeschool en Breda University of Applied Sciences (BUAS). Het gaat hand in hand met het aantrekken en behouden van internationaal talent om de economische doelen te realiseren en Breda te ontwikkelen tot een internationale hotpot in toegepaste technologie en creativiteit. Dit trekt een groeiend aantal buitenlandse hbo-studenten en zorgt voor een rijke pool aan talent. Breda verwelkomt internationals van harte via het internationale community netwerk Breda Internationals.

Ontdek BredaBusiness.com
Bekijk het online ondernemersplatform via BredaBusiness.com/en/ en spread the word met #BredaBusiness. Ontdek de mogelijkheden en kansen die Breda biedt. Je zult ervaren wat het Bredase én Brabantse DNA betekent. Welkom in Breda. Join our Community!

 

Reacties

Cookieinstellingen