Wat kan jij doen aan een schonere stad?

Foto: NederlandSchoon

Zwerfafval is een van onze grote ergernissen. Eenieder kan helpen dit tegen te gaan. Komende zaterdag gaan gemeenten, scholen, bedrijven en (sport)verenigingen Nederland schoner maken.

Wat kan jij doen?

Er zijn diverse opschoonacties in Breda en andere gemeentes door heel Nederland om een buurt, straat, winkelcentrum of bos schoner te maken. Je kan je aansluiten bij een bestaande actie of je kan een nieuwe actie starten en je vrienden en familie optrommelen (via social media bijvoorbeeld) om zaterdag in actie te komen. Voor de Landelijke Opschoondag gebruik je de hashtag #LOD2015.

In Noord-Brabant zijn er meer dan 200 opruimacties, zoals in Breda:

  • Houtmarktpassage vanaf 12.00 uur
  • Princenhage (Witwerkerstraat) 13.45 uur
  • Biesdonk (Klein Ardennen Speeltuin) 11.00 uur
  • Kesterenlaan 150 om 10.00 uur
  • Prinsenbeek (Spoorstraat 11a) 9.00 uur

Zie de website Supporter van Schoon voor alle acties en details.

LogolandelijkeOpschoondag

Niet alleen zaterdag schoner

Het is inmiddels al de 13e edititie en de verwachting is dat er wederom tienduizenden kinderen en volwassenen aan deel gaan nemen.

De campagne tegen zwerfafval wordt ondersteund met een webshop waar je gratis posters kan bestellen, lesmateriaal voor op de basisschool en ook afvalbakken, peukenpalen, afvalgrijpers en afvalzakjes.

Iedereen houdt toch van een opgeruimd terras, schoon park en winkelcentrum!? En een schone omgeving voelt veiliger en maakt mensen vriendelijker.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden