Het weerbericht voor de komende dagen – Regen en zon wisselen elkaar af

Foto: Pixabay

De zon schijnt van tijd tot tijd, maar er trekken ook wolkenvelden over het land en vooral over het midden valt regen.

Het wordt 12 tot 14 graden en daarmee is het fris. Morgen is er een mix van zon en wolken. Het blijft droog en het wordt 12 tot 15 graden. Koningsdag is het droog en schijnt geregeld de zon. Met 13 tot 17 graden is het aangenaam. Donderdag en vrijdag is het tijdelijk wat zachter, vanaf het weekend koelt het enkele graden af.

Er trekken vanochtend met name over het midden en later ook over het zuiden van het land enkele buien. Tussen de buien door schijnt ook de zon. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind, in het Waddengebied is de wind af en toe vrij krachtig, 5 Bft. De temperatuur loopt geleidelijk op en aan het eind van de ochtend is het 9 tot 11 graden.

Vanmiddag schijnt in het noorden de zon flink en is het droog. Elders is er een mix van wolken en zon en verspreid valt een enkele bui. In het zuidoosten lokaal met onweer. De noordoostenwind is zwak tot matig, in het Waddengebied nu en dan vrij krachtig (2 tot 5 Bft) en het wordt maximaal 12 tot 14 graden. Daarmee is de temperatuur duidelijk lager dan de laatste tijd en ook lager dan het langjarig gemiddelde van 14 tot 17 graden dat geldt voor eind april.

Vanavond valt lokaal nog een enkele bui, maar geleidelijk trekken de buien naar het zuiden weg. In het noorden is het droog en schijnt de zon nog tot zonsondergang flink. Komende nacht is het in het noorden en midden van het land vrij helder, in het zuiden is er een mix van wolken en opklaringen en in het zuiden en zuidoosten valt af en toe nog een bui. De temperatuur daalt naar 3 tot 6 graden.

Morgenochtend schijnt op veel plaatsen de zon flink. In het zuidoosten komt meer bewolking voor en valt lokaal een bui. Ook in het Waddengebied trekken van tijd tot tijd wolken voor de zon, maar daar blijft het droog. De wind waait uit het noorden en is zwak tot matig.

Morgenmiddag is er een mix van zon en wolken. Op veruit de meeste plaatsen is het droog, alleen in het zuidoosten is nog een bui mogelijk. De noordenwind is zwak tot matig en voert frisse lucht aan. De temperatuur loopt op naar maximaal 12 graden in het noorden en langs de westkust. Elders is het 13 tot 15 graden met de hoogste temperaturen in Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg.

Morgenavond is het op veel plaatsen helder. In het noorden en westen komen ook enkele wolkenvelden voor. Het blijft overal droog en de noordenwind neemt af naar zwak. Aan het begin van de avond is het nog 10 tot 14 graden, aan het eind van de avond is het slechts 6 of 7 graden.

Koningsnacht is het droog met een mix van wolken en opklaringen. Er staat weinig wind en het koelt verder af naar 1 tot 4 graden met de laagste temperaturen in het oosten van het land. Aan de grond kan het lokaal licht vriezen. Ga je struinen over de vele vrijmarkten of zit je op een kleedje, kleed je dan in ieder geval warm aan.

Weersverwachting 538 Koningsdag

Woensdag, Koningsdag, is er een mix van wolken en zonneschijn. In het zuiden schijnt vooral in de ochtend de zon flink, later op de dag breekt overal de zon steeds vaker door. Het is droog, al is een lokaal buitje niet helemaal uitgesloten. De wind waait uit het noorden tot noordoosten en is niet meer dan zwak, windkracht 2 of minder.

De temperatuur loopt op naar 13 graden in het noorden en naar 16, lokaal 17 graden in het zuiden en zuidoosten. In het midden van het land is het veelal een graad of 15. Daarmee is het prima weer voor alle buitenactiviteiten. Ook woensdagavond is het droog met brede opklaringen. De temperatuur daalt snel en aan het eind van de avond is het 6 tot 9 graden.

Donderdag schijnt de zon flink. Alleen in het noorden trekken van tijd tot tijd wolken voor de zon. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten en daarmee wordt zachtere lucht aangevoerd. De temperatuur loopt op naar 14 tot 16 graden in het noorden, naar 16 tot 18 graden in het westen en midden en naar 19, lokaal 20 graden in het zuiden en zuidoosten.

Vrijdag zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Later op de dag is in het noorden lokaal een bui mogelijk. De wind waait zwak tot matig uit het noorden en het wordt 14 graden in het noorden tot 18 in het zuiden.

In het weekend is het zaterdag droog met geregeld zonneschijn. De temperatuur loopt op naar 13 graden in het noorden en westen en naar 15 of 16 graden elders. Zondag overheerst de bewolking en valt af en toe regen. De temperatuur loopt op naar 14 tot 17 graden.

Volgende week is het licht wisselvallig en vrij koel meiweer. De temperatuur komt dagelijks uit op 13 tot 16 graden en dat is een paar graden onder het langjarig gemiddelde van 15 tot 18 graden dat geldt voor begin mei.

Bron: Weer Online 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen