KLM schrapt dit weekend zeker tientallen vluchten vanwege drukte

Foto: Pixabay

KLM annuleert voor zaterdag en zondag zeker 47 vluchten vanwege de verwachte drukte op Schiphol. Vrijdag annuleerde de luchtvaartmaatschappij al 28 zogeheten retourvluchten.

Met het annuleren hoopt KLM zowel de drukte op het vliegveld beheersbaar te houden als de werkdruk voor het personeel.

KLM verwacht op dit moment niet meer annuleringen, maar sluit deze niet uit. KLM roept reizigers op tijdig naar de luchthaven te komen.

Luchthaven Schiphol deed eerder het verzoek aan luchtvaartmaatschappijen om de druk dit weekend van de ketel te halen. Daarover wordt later op vrijdag meer bekend.

Afgelopen weekend legde grondpersoneel het werk neer uit onvrede over de werkdruk. Daardoor gingen tientallen vluchten niet door omdat bagage niet aan boord van vliegtuigen werd gebracht. Ook vreesden medewerkers voor hun baan omdat KLM zei met een externe afhandelaar te willen gaan samenwerken.

De leiding van KLM voerde ondertussen al gesprekken met personeelsvertegenwoordigers binnen de maatschappij over zaken als werkdruk en roosters. Ook staan gesprekken met vakbonden gepland.

De problemen op Schiphol worden ook deels veroorzaakt door baanonderhoud. Samen met een ongunstige windrichting zorgt dit voor verstoringen in de vluchtschema’s.

Bron: nieuws.nl / ANP

Reacties

Cookieinstellingen