Met hypnose af van examenvrees

Foto: Dream Academy

Zweet op de rug versnelde hartslag, klamme handen, buikpijn of moeite met concentreren …allemaal voorbeelden van examenvrees.

Een verschrikkelijk gevoel dat zich uit in negatieve gedachten, onrust en spanning. Gelukkig kun je van deze angst af.

“Hypnose werkt direct in op het onderbewustzijn,” legt Johan uit. “Dit zorgt voor rust, kalmte en ontspanning voor- en tijdens het afleggen van het examen. Het zorgt ervoor dat je beter geconcentreerd bent en hierdoor effectiever je examen kunt afleggen. Angst is iets wat je jezelf hebt aangeleerd. Dit heeft je in het verleden op een of andere manier geholpen en nu zit het je in de weg. Je bent dus niet je angst, je doet het en kunt het dus ook afleren.”

Ontspannen

In de praktijk merkt Johan dat mensen hypnose in het begin allemaal spannend en ongrijpbaar vinden. Ze denken dat ze half bewusteloos zijn en de controle uit handen geven. Dit beeld is waarschijnlijk ontstaan door de hypnoseshows die als entertainment werden ingezet. Ook Marieke had in eerste instantie dit beeld en vroeg zich af of hypnose wel geschikt zou zijn om van haar vrees voor examens, waaronder ook haar rijexamen, af te komen. Na de eerste sessie was zij om. “Ik ben niet in slaap gevallen of gemanipuleerd,” vertelt zij. “Ik voelde mij vooral ontspannen en na afloop wist ik precies wat er besproken was. Vlak voor en tijdens het maken van proefwerken ben ik rustiger en meer gefocust. Voor mij was hypnose echt een uitkomst. Als ik dit eerder had geweten, had ik veel sneller hulp gezocht.“

Snel, effectief en blijvend

Uit ervaring weet Johan dat veel mensen met angsten rondlopen, zonder te weten dat ze hier heel snel vanaf kunnen. “Hypnotherapie is een fantastische techniek. Steeds meer mensen erkennen dit. Ook wordt er in de gezondheidszorg steeds meer gebruik gemaakt van hypnose. Hypnose werkt snel, effectief en blijvend!”

Wil jij van je examenvrees af? 

  • Boek een gratis kennismakingsgesprek –> KLIK HIER

Meer informatie: 

Reacties

Cookieinstellingen