Bredase brengt boek uit over konijnen

Foto: Cynthia Pallandt

Cynthia Pallandt (33) zet zich al tien jaar in voor konijnen. Ze schreef een boek met als doel om het werk van konijnenopvangen en de konijnen in die opvangen te ondersteunen.

Het boek heeft de titel ‘Konijnen adopteren en verzorgen’. Het konijn is een van de populairste huisdieren in ons land. Toch is het ook juist een dier dat het makkelijkst op straat wordt gezet of naar een opvang wordt gebracht.

Met veel inzet

Cynthia Pallandt hoorde jaren geleden bij de eerste groep Konijnendeskundigen in Nederland. Deze naam mocht ze gebruiken na het afronden van een opleiding aan de Martin Gaus Academie. Rond die tijd was ze ook verantwoordelijk voor de communicate van Stichting KonijnenBelangen. Ze organiseerde vijf jaar op rijd de Avond voor Konijnen, met lezingen vanuit allerlei invalshoeken over konijnen.

In Noord-Brabant is Pallandt vooral bekend als politicus bij Partij voor de Dieren; zij is fractievoorzitter bij waterschap Brabantse Delta. Ook daar is het konijn een van de diersoorten waar zij zich voor inzet door zich te verzetten tegen de jacht.

Konijnen adopteren en verzorgen

In april publiceerde Pallandt haar boek ‘Konijnen adopteren en verzorgen’. Het boek is met name informatief en bevat alle informatie die iemand nodig heeft om tamme konijnen een goed leven te bieden. Daarnaast staan er ontroerende en grappige anekdotes in over deze bijzondere dieren, waardoor het boek fijn wegleest. Wat het boek anders maakt dan andere werken over konijnen, is de focus op dieren- en konijnenopvangen.

Pallandt noemt in het boek verschillende redenen om een konijn uit een opvang te adopteren in plaats van het bij een winkel te kopen. Het is ook hard nodig, want de opvangen puilen uit. In de coronatijd is dit probleem alleen maar erger geworden. Verschillende konijnenopvangen en Stichting KonijnenBelangen werkten mee aan het boek.

  • De eerste 100 exemplaren van het boek zijn inmiddels verkocht. Wie interesse heeft kan via de grotere boekwinkels het boek ‘Konijnen adopteren en verzorgen’ van Cynthia Pallandt bestellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen