Stedelijk Museum Breda presenteert tentoonstelling Na regen komt zonneschijn

Foto: Noëlle van Woerden

Na regen komt zonneschijn. Dat is iets waar de leerlingen van het Bredase voortgezet onderwijs, die deelnemen aan de VO expo, van overtuigd zijn. Tijdens de tentoonstelling ‘Na regen komt zonneschijn’ ervaar je de ups en downs die de leerlingen meemaken.

De tentoonstelling is van het programma NEXT. Hier laten examenleerlingen uit het Bredase voortgezet onderwijs hun werk zien.

Na regen komt zonneschijn

Iedereen maakt wel eens een moeilijke periode mee. Je zit niet lekker in je vel of er gebeurt iets waardoor jij je boos of verdrietig voelt. Maar vrijwel altijd is er een moment waarop het beter gaat en de zon door de wolken schijnt. In de expo wordt duidelijk dat het te boven komen van heftige periodes een proces is. Je ervaart verschillende emoties en gaat van negativiteit naar positiviteit. In deze expo zie je hoe jongeren dat doen: in kunst.

Proces

Voor het samenstellen en het vormgeven van de tentoonstelling is een groep van 10 junior curatoren geselecteerd. Deze curatoren zetten samen met medewerkers van Stedelijk Museum Breda de tentoonstelling op. Om de junior curatoren te begeleiden worden bijeenkomsten en trainingen georganiseerd. Daar maken ze kennis met elkaar en met het museum en leren ze hoe je een expositie maakt.

De junior curatoren hebben samen werken geselecteerd. Hun ideeën hebben ze aan elkaar en aan medewerkers van het museum gepitcht. Uit al de verschillende ideeën is het thema ‘Na regen komt zonneschijn’ ontstaan. Het is een thema waarin vele zichzelf herkennen. Dit thema voeren ze samen met Stedelijk Museum Breda uit tot een tentoonstelling.

Informatie over de expo

De deelnemende scholen van dit jaar zijn: Curio scala, Markenhage, Mencia de Mendoza Lyceum, De Nassau, Newmancollege, Onze Lieve Vrouwenlyceum en Stedelijk Gymnasium Breda.

  • De tentoonstelling ‘Na regen komt zonneschijn’ is gratis te zien in Stedelijk Museum Breda. De werken zijn te zien van 28 mei 2022 – 3 juli 2022.

Klik hier voor meer informatie.

Over NEXT

NEXT is het participatieprogramma van Stedelijk Museum Breda. Samen met gemeenschappen en partners uit de stad organiseert het museum projecten, tentoonstellingen en workshops. NEXT programma’s zijn gratis toegankelijk.

Stedelijk Museum Breda: het jongste stadsmuseum van Nederland

Het museum is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken. Naast topstukken uit de vaste collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen waarin kunstenaars, actuele thema’s of historische onderwerpen centraal staan. Ook besteedt het museum aandacht aan digitale cultuur. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek.

Reacties

Cookieinstellingen