Klimaatcoalitie Breda reist komende zondag samen naar Klimaatmars Rotterdam

Foto: Pixabay

Aankomende zondag, 19 juni, heeft Klimaatcoalitie Breda een samen reisevent gepland staan. Deze dag reist het gezelschap af naar de klimaatmars in Rotterdam.

Dit initiatief is ontstaan na de mobilisatie dag voor de klimaatmars op 11 juni.

De reis

Op zondag 19 juni verzamelt de Klimaatcoalitie om 12.00 voor het centraal station in Breda. Vervolgens pakken ze samen de trein van 12.15 naar Rotterdam. Zo kunnen ze daar op tijd aansluiten bij de Klimaatmars.

Dion van de Klimaatcoalitie Breda: ‘Het is fijn om samen te reizen. Op deze manier kunnen mensen elkaar leren kennen. Misschien worden er wel plannen gemaakt voor toekomstige klimaatacties.’

Klimaatmars Rotterdam

De Klimaatmars in Rotterdam roept de politiek op om nu in actie te komen. Volgens de organisatie zal er een rechtvaardig beleid moeten komen om de klimaatcrisis te bestrijden. Rene van de Klimaatcoalitie Breda hoopt dat de stad zich verenigt. ‘Niks doen is onaanvaardbaar.’

Tijdens de mobilisatie dag van 11 juni is er een spandoek gemaakt. Hierop zijn verschillende boodschappen te vinden van Bredanaren voor de klimaatmars. Tijdens de Klimaatmars in Rotterdam zal dit spandoek te zien zijn.

Klimaatcoalitie Breda

Klimaatcoalitie Breda is een breed samenwerkingsverband van individuen die wel of niet verbonden zijn aan een politieke partij. Toch zijn zij het, ondanks mogelijke verschillen, het er allemaal over eens dat het klimaatprobleem meer aandacht verdient. Daarom is erenigen, informeren en activeren het motto. Dit wordt gedaan door het voeren van discussies, het delen van informatie en het bedenken van oplossingen.

Reacties

Cookieinstellingen