Hema raadt personeel aan weer afstand te houden

Foto: Pexels

Hema raadt haar duizenden medewerkers aan om voldoende afstand te bewaren van elkaar en de klanten, zodat ze niet besmet raken met corona en ziek uitvallen. De warenhuisketen roept personeel op om waakzaam te zijn nu het aantal besmettingen weer oploopt.

Het winkelbedrijf zette deze week een bericht van die strekking op het intranet. ‘We informeren onze medewerkers weer over de adviezen van het RIVM en de overheid om ervoor te zorgen dat er niet een besmettingshaard ontstaat.’ Maatregelen die veel verder gaan dan de overheidsadviezen, zoals het verplicht dragen van mondkapjes, neemt Hema vooralsnog niet. Het RIVM houdt rekening met een zomergolf aan besmettingen in ons land.

Snelle toename besmettingen

In de zeven dagen voorafgaand aan vandaag stelden GGD’en 18.809 besmettingen met corona vast. Dat komt neer op gemiddeld 2687 positieve tests per dag. Dat gemiddelde is in een week tijd met bijna 74 procent gestegen. De toename is waarschijnlijk te wijten aan nieuwe, besmettelijkere versies van de omikronvariant van het virus. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding ziet ook het aantal patiënten met Covid-19 op verpleegafdelingen in ziekenhuizen stijgen.

Daar liggen momenteel 436 mensen met corona, het hoogste aantal sinds 19 mei. Dat is nog wel aanzienlijk lager dan de stand in april, toen de laatste coronagolf wegebde. De druk op de Intensive Cares is wel stabiel. Daar liggen momenteel nog 23 mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus. Op dat niveau zit de IC-bezetting al ongeveer een maand.

Reacties

Cookieinstellingen