Wie wordt de nieuwe Klimaatburgemeester van Breda?

Foto: De Nationale Klimaatweek

Van 31 oktober tot en met 6 november dit jaar is het de Nationale Klimaatweek. Heel Nederland komt dan in actie om te laten zien welke klimaatstappen zij nemen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zoekt daarom Nederlanders die zich al inzetten voor een beter klimaat. Ook in Breda zoekt het ministerie zo’n ‘Klimaatburgemeester’.

Het ministerie laat als initiator zien wat er allemaal gebeurt om de CO2-uitstoot te verminderen om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Maar ook laten ze zien wat er nodig is om de doelen te bereiken.

Inspireer jouw buurtgenoten als Klimaatburgemeester

De eerste editie van de Nationale Klimaatweek was in 2021. Net als toen vraagt het ministerie op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land gebeurt aan klimaatveranderingen. Vorig jaar zette maar liefst 142 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in. Dit deden ze door een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat. Zij hebben Nederland geïnspireerd om bewuster om te gaan met het klimaat. Voor deze editie zijn ze op zoek naar nog meer Klimaatburgemeesters die hun buurtgenoten kunnen inspireren.

Voor zo veel mogelijk gemeenten in Nederland zoekt het ministerie een Klimaatburgemeester. Iemand die zich inzet om zijn of haar CO2-uitstoot te verminderen. Het kan een grote maatregel zijn of iets kleins dat bijdraagt aan het klimaat. Een goedkope maatregel of een dure. Dat kan bijvoorbeeld iemand zijn die veel energie bespaart, duurzamer reist of klimaatbewuster consumeert. Misschien ben je wel een klimaatactie gestart in de straat of wijk met de buren.

  • Ben jij de Klimaatburgemeester uit de gemeente Breda die het ministerie zoekt? Of ken je iemand die dit zou kunnen zijn? Geef jezelf of een ander op via www.nkw2022.nl

Wat is jouw klimaatverhala?

Een Klimaatburgemeester deelt zijn of haar verhaal met de lokale media en in hun eigen netwerk. Ook organiseert hij of zij een actie tijdens de Nationale Klimaatweek in de eigen gemeente om anderen in beweging te krijgen. Bovendien kan de Klimaatburgemeester in gesprek gaan met de echte burgemeester over wat er nog moet gebeuren in de gemeente om de klimaatdoelen te halen. Tijdens de Nationale Klimaatweek speleen de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol om de rest van Nederland te inspireren zich ook in te zetten voor het klimaat.

Maar het ministerie is vraagt ook organisaties hun beste klimaat beentje voor te zetten. Ben jij met je organisatie bezig met het nemen van klimaatbewuste stappen? Meld je dan als aan Klimaatsupprter via www.nkw2022.nl

Zet ook de knop om!

Het ministerie van Economische zaken en Klimaat roept niet alleen burgers op bij te dragen aan een beter klimaat, maar ook organisaties in héél Nederland. Van scholen tot MKB-ers en van gemeenten tot energiebedrijven en brancheorganisaties. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren zich in te zetten voor het verminderen van de CO2-uitstoot.

Reacties

Cookieinstellingen