Winnaar Atelierprijs Breda 2022-2023: Elodie Zwart

Foto: Catherine Vereecke

Designstudent Elodie Zwart, onlangs afgestudeerd aan de studie New Design & Attitudes bij St. Joost School of Art & Design, is uitgeroepen tot winnaar van de Atelierprijs 2022-2023.

De gemeente Breda stelt deze prijs jaarlijks beschikbaar aan de meest ondernemende student van St. Joost School of Art & Design. De winnaar mag een jaar lang gebruik maken van een gastatelier in het pand van Electron en krijgt begeleiding als startend ondernemer. Zij krijgt hiermee de kans om zich verder te ontwikkelen als ontwerper. Breda wil met de Atelierprijs jonge, veelbelovend kunst- en designtalent stimuleren om zich aan Breda te binden.

Atelierprijs Breda 2022-2023
Elodie Zwart lichtte in juni tijdens een pitch haar toekomstplannen als maker toe voor een jury van deskundigen Lisette Spee (Electron), Dominique Antonissen (gemeente Breda), Luuk van de Ven (winnaar Atelierprijs Breda 2021) en Fred van Hoek (St. Joost School of Art & Design).

De sollicitatieprocedure kenmerkte zich door een sterk aanbod van kandidaten die met een enorme drive en professionele kwaliteit zichzelf en het werk presenteerden. Hieruit is Elodie als winnaar naar voren gekomen. Naast het atelier (in beheer van CLIB) kan ze rekenen op begeleiding in het opzetten van een eigen beroepspraktijk en toegang tot het netwerk van Electron|MotMot om de invulling van professionele toekomstplannen een vliegende start te geven.

Marike de Nobel, wethouder cultuur gemeente Breda: ’’Van harte gefeliciteerd, namens het college van Breda. Talent behouden voor de stad en het stimuleren van ondernemerschap. Dat is wat we willen. Precies daarom is het gastatelier dat we jaarlijks kunnen aanbieden zo onmisbaar! Daarmee maken onze talenten een vliegende start.’’

Elodie Zwart – New Design & Attitudes
Een passage uit het juryrapport: “Wat de doorslag gaf was de overtuigende kracht van niet alleen jouw werk, maar ook je redevoering en het vermogen jezelf helder te positioneren. Je bent outgoing en duidelijk in wat je wilt. Je gaat er zelf op uit om je skillset te verbreden en je discipline is een toevoeging op de broedplaats. We hopen andersom ook dat de broedplaats jouw carrière een boost geeft op het gebied van (materiaal)kennis, netwerk en ervaring.”

Reactie van Elodie: “Met mijn eigen atelier, start de droom om E.Z. Design internationaal op de kaart te gaan zetten. ‘Grijp Hoog’ is niet voor niets mijn levensmotto.”

NOW SHOW 2022 – graduation show St. Joost School of Art & Design
Met trots presenteert St. Joost School of Art & Design de Graduation Show NOW SHOW van 30 juni t/m 3 juli. Kom naar de expositie op onze academielocatie in Breda waar de afstudeerders van de bacheloropleidingen hun projecten presenteren. Bezoek één van de vele events, koop een uniek werk in de shop of bekijk het werk op het online platform nowshow.nl. Iedereen is van harte uitgenodigd: mis het niet!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen