Najaarsronde herhaalprik tegen corona start vandaag

Foto: Publiek domein

Vanaf maandag 19 september is het vernieuwde vaccin tegen corona op afspraak verkrijgbaar bij GGD West-Brabant. Mensen met een hoger medisch risico en zorgmedewerkers met patiënt- of cliëntcontact worden als eerste uitgenodigd voor de herhaalprik. Later mag iedereen van 12 jaar of ouder een afspraak maken voor deze vaccinatie.

In West-Brabant is de herhaalprik beschikbaar op de locaties Breda International Airport, Breda Heerbaan, Breda Centrum en Roosendaal. Kijk op Coronavaccinatie – GGD West-Brabant voor adresgegevens en overige informatie.

Let op! Vanaf 19 september zijn deze locaties alleen op afspraak open.

De volgende mensen zijn als eerste aan de beurt:

  • Mensen van 60 jaar en ouder krijgen vanaf 13 september een uitnodiging van het RIVM.
  • Zorgmedewerkers met patiënten- en/of cliëntencontact krijgen vanaf 13 september een uitnodiging van hun werkgever.
  • Mensen van 12 jaar t/m 59 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik krijgen vanaf begin oktober van hun huisarts een uitnodiging voor de herhaalprik.
  • Mensen met het syndroom van Down krijgen een uitnodiging voor de herhaalprik van hun huisarts.
  • Bewoners van zorginstellingen krijgen hun herhaalprik tegen corona in de zorginstelling of bij de GGD vaccinatielocaties.

Daarna kan iedereen vanaf 12 jaar een herhaalprik halen. Zij worden hierover geïnformeerd via sociale mediakanalen van de Rijksoverheid, het RIVM en GGD GHOR Nederland, en via coronavaccinatie.nl.

Op uitnodiging en op afspraak

De herhaalprik is vooralsnog alleen beschikbaar als je bent uitgenodigd en een afspraak hebt gemaakt. Je maakt een afspraak via planjeprik.nl of via het telefoonnummer dat in de uitnodiging staat. Een afspraak voor de herhaalprik is alleen mogelijk als je de basisserie hebt afgerond én als je laatste coronavaccinatie of besmetting meer dan 3 maanden geleden is.

Vernieuwd vaccin

Voor de herhaalprik gebruikt de GGD de vernieuwde vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna, omdat deze bescherming bieden tegen meer varianten van het coronavirus, zoals de omikronvariant.

Bron: GGD West-Brabant

Reacties

Cookieinstellingen