Stripfestival Breda is weer terug op 15 en 16 oktober

Foto: Stripfestival breda

Na een pauze van drie jaar is het Chassé Theater op 15 en 16 oktober opnieuw het hart van stripminnend Nederland. Met een verrassend programma, veel gasten uit binnen- en buitenland, en een fijne line-up van standhouders wordt dit een editie om nooit meer te vergeten.

Meer dan 70 stripmakers (en de teller loopt nog steeds) komen naar Breda. Ze signeren bij de stand van de organisatie, bij de uitgevers van hun boeken, of op eigen gelegenheid. Er is dus geen plek te vinden in het theater waar je ze niet zult tegenkomen. Op de website (stripfestivalbreda.nl) zie je alle namen van de stripmakers, en deze lijst wordt dagelijks bijgewerkt. Speciale gasten zijn dit jaar de tekenaars van Donald Duck die beide dagen aanwezig zijn.

De kids area was tijdens de vorige editie een groot succes. De complete bovenverdieping is dan gevuld met arcade games, schminkstand, knutselhoek en een heuse filmzaal (die uiteraard ook toegankelijk is voor volwassenen). Hier wordt op zondag ook de finale van het NK Striptekenen gehouden – oftewel in de kids area zijn de kinderen de baas!

Een van de vele hoogtepunten is de bekendmaking van de winnaars van het NK Striptekenen voor de jeugd. Op zondag is de finale en aan het eind van de dag maakt de deskundige jury bekend wie de winnaars zijn. De deelnemers komen uit heel Nederland en maken kans of een trofee, een stripboekenpakket van € 250,- en een publicatie in het stripblad Eppo.

Op zondag wordt de prestigieuze Willy Vandersteenprijs uitgereikt op het grote podium. Dit is de prijs voor het beste Nederlandstalige album van het voorbije jaar, en een initiatief van Stripgids, Sabam for Culture en Stripfestival Breda. De winnaar krijgt 5.000 euro, een expo over het winnende album én een opdrachttekening van de vorige winnaar. Ook zal op zondag de Bulletje en Boonestaak schaal worden uitgereikt. Deze prijs, geïnitieerd door het Stripschap wordt ieder jaar uitgereikt aan iemand die aan de wieg van het Nederlands beeldverhaal heeft gestaan. De winnaars van deze prijzen worden later bekend gemaakt.

De presentatie van beide uitreikingen is in handen van presentatrice van Eefke Boelhouwers, bekend van Omroep Brabant.

In de filmzaal van het Chassé Theater draait een speciaal filmprogramma voor alle leeftijden. Het volledige filmschema en de speeltijden zijn straks te zien op de website. Toegang tot de films is gratis.

Een bont gezelschap cosplayers heeft zich aangemeld om het Stripfestival Breda met hun aanwezigheid op te fleuren. Bijzondere verschijningen zijn onder andere de Furries, de levensgrote knuffelbeesten die op zondag het theater onveilig maken.

De entree voor het stripfestival is voor kinderen tot en met zestien jaar, onder begeleiding van een volwassene gratis. Alle activiteiten, inclusief de films en het schminken door de professionele schminkploeg, zijn gratis. Boven de 16 jaar betaal je € 8,50.

Openingstijden en info:

Het Chassé Theater is op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Kijk voor meer informatie op www.stripfestivalbreda.nl. Hier zijn ook de online tickets te bestellen.

Reacties

Cookieinstellingen