Nieuwe sportvelden vormen ontmoetingsplek in Haagse Beemden

Foto: Gemeente Breda

Voetbalvereniging WDS’19 heeft een nieuw kunstgrasveld, pannaveld en nieuwe speeltoestellen. Om dat te vieren, kwam de wijk zondagmiddag samen voor de feestelijke opening. Breda Actief organiseerde een pannaveldtoernooi, er was een activiteit van Grote Broer Grote Zus en na de Bredase stadsderby tussen WDS’19 1 en UVV’40 1 werd de dag afgesloten met een feest.

Het kunstgrasveld met kurkgranulaat, het pannaveld en de nieuwe speeltoestellen zijn een belangrijke toevoeging voor de Haagse Beemden. Ze zorgen voor meer verbinding en sportmogelijkheden voor buurtbewoners.

Toevoeging voor de Haagse Beemden
Sportverenigingen leveren een belangrijke maatschappelijke impact. Door de investering uit het actieplan Verbeter Breda wordt deze impact voor de Haagse Beemden versterkt. De nieuwe faciliteiten van WDS’19 zijn namelijk ook voor sociale partners beschikbaar. Onder andere Breda Actief, Grote Broer Grote Zus en NAC Maatschappelijk gaan een aantal uur per week gebruikmaken van de nieuwe faciliteiten. Zo is het een waardevolle toevoeging voor de Haagse Beemden.

Wethouder Daan Quaars (Sport en Verbeter Breda): “Het is heel gaaf om te zien hoe deze opening gevierd wordt. Dit laat meteen zien waarom we hierin hebben geïnvesteerd met Verbeter Breda. Het kunstgrasveld, pannaveld en de nieuwe speeltoestellen zorgen voor verbinding, ontmoeting en zijn een belangrijke toevoeging voor de Haagse Beemden. Het maakt sporten voor een groep Bredanaars weer een stuk toegankelijker. En dat is belangrijk: iedereen in onze stad moet kunnen sporten en bewegen!”

Verbeter Breda en WDS’19
Iedereen in Breda verdient gelijke kansen, ongeacht in welke buurt je woont. Daarom werkt de gemeente samen met andere partners aan Verbeter Breda. Met Verbeter Breda werken we aan verbinding, het verstevigen van sociale netwerken binnen de diverse wijken en bovenal tussen Bredanaars.

Een van de gesprekspartners van Verbeter Breda is WDS’19. Voor hen was dit aanleiding om contact op te nemen om te kijken op welke wijze zij hieraan kan bijdragen. Een oplossing: het aanbieden van faciliteiten aan inwoners van de Haagse Beemden. Hier is vorm aan gegeven met een nieuw kunstgrasveld, pannaveld en speeltoestellen voor de wijk.

Voorzitter Wouter van de Vendel: “De samenwerking met maatschappelijke partijen moet ervoor zorgen dat jongeren uit onze wijk elkaar meer gaan ontmoeten op het complex. WDS’19 kan hiervan profiteren, omdat ons sportaanbod aansluit bij deze doelgroep en zo kan de samenwerking onze vereniging ook een extra impuls geven. Voor onze leden is het nieuwe veld een directe verbetering van de trainingsfaciliteiten. Dit zorgt ervoor dat elk jeugdteam twee keer per week kan trainen en dat trainingen en wedstrijden nagenoeg altijd doorgang kunnen vinden, wat ook het niveau op de langere duur omhoog gaat brengen.”

Cookieinstellingen