Souplize: zwangerschapsmassage en sportmassage voor elk lichaam

Foto:

Toen Liesbeth Schellingerhout-Kiel meer wilde naast haar baan als verloskundige, dacht ze terug aan haar tweede liefde, fysiotherapie. Ze kwam uit bij een opleiding tot sportmasseur. Daar bleek ze haar kennis als verloskundige uitstekend bij te kunnen gebruiken, en zo ontstond Souplize. In haar eigen praktijk in Etten-Leur verzorgt Liesbeth nu zwangerschapsmassage, sportmassage, ontspanningsmassage en medical taping.

Speciaal voor zwangere vrouwen

Als we Liesbeth spreken over Souplize, vertelt ze met veel plezier over haar ervaringen tijdens haar opleiding tot sportmasseur. Ze bleek als verloskundige talent ervoor te hebben. “Ik werd al na twee lessen aangemoedigd om hier echt wat mee te doen. Zeker met mijn kennis als verloskundige. Ik weet wat zwangerschap met de spieren in een lichaam doet. Door de zwangerschapsmassage slapen zwangere vrouwen beter en hebben ze minder last van harde buiken of andere klachten. Ik heb bovendien een hele fijne massagetafel met een uitsnede voor hun buik. Dat betekent dat ze bij mij eindelijk weer op hun buik kunnen liggen, een cadeautje. Als het nodig is, gebruik ik naast massage ook medical taping, bijvoorbeeld bij bekkenklachten.”

Goede zorg voor je eigen lichaam

Liesbeth geniet van het effect dat een massage heeft. “Massage is een onmisbare manier om voor je lichaam te zorgen. Ik vergelijk het vaak met je auto. Je verwacht dat die 12 jaar meegaat, en daarvoor laat je een auto regelmatig APK keuren. We zorgen dus wel goed voor de staat van onze auto’s. Waarom zou je lichaam dan 90 jaar moeten worden zonder onderhoud?”

Samenwerking met Artifex fysiotherapie

Vanaf de start van haar praktijk Souplize werkt Liesbeth samen met Artifex fysiotherapie. Ze maakt onder andere gebruik van hun praktijkruimte in zwembad de Banakker. “Ik kan op verschillende uren in deze ruimte terecht. Helaas heb ik mijn speciale massagetafel hier niet, dus zijn zwangere vrouwen aangewezen op de zijligging. Je snapt dat als het mogelijk is, ze liever bij mij thuis langskomen,” zegt ze er lachend bij. “En laatst heb ik iemand in korte tijd klachtenvrij gekregen. Ook dat kan met massage. Fantastisch, toch?”

Liesbeth werkt graag samen met de fysiotherapeuten van Artifex. “Massage is een uitstekende manier om blessures te voorkomen. Daarom masseer ik bij de hockeyvereniging van Etten-Leur de eerste elftallen, zowel preventief als bij blessures. En ik geef looptraining aan dames 1. Dat doe ik nu alleen, maar na de wintersport gaan Souplize en Artifex hierin samenwerken. We organiseren een blessurespreekuur voor de gehele club en we bieden ook voor de heren looptraining. Het is belangrijk dat sporters zich bewust zijn hoe belangrijk soepele spieren zijn voor hun prestaties, en hun lichaam.”

Zelf ervaren wat een massage met je doet? Maak een afspraak!

Wie bij Liesbeth Schellingerhout-Kiel op de massagetafel ligt, is in goede handen. Dat weten we inmiddels uit ervaring. Haar aanbod wordt bovendien binnenkort uitgebreid met bindweefselmassage.

Ben je zwanger en heb je behoefte aan ontspanning? Sport je regelmatig en heb je klachten? Of wil je gewoon ontspannen en goed voor je lichaam zorgen? Maak een afspraak met Liesbeth:

Tel: 06-19881867

Mail: [email protected]

Website: www.souplize.nl

souplize-etten-leur

Reacties

Cookieinstellingen