Volt doet mee aan Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Brabant met lijsttrekker Inge Vossen – van Beers

Foto: Volt Noord-Brabant

Breda, 27 november – Volt gaat deelnemen aan de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Brabant met een lijst van tien kandidaten met een helder doel voor ogen: een klimaatneutrale provincie in 2040 door duurzame, economische innovatie binnen Europa. De oplossing voor de problemen van vandaag zijn omhanden, nu de politieke wil nog.

Volt zet in Noord-Brabant in op drie punten: het verminderen van de stikstofuitstoot door omschakeling naar een duurzaam en circulair perspectief in de agrarische sector en de woningbouw, het omvormen van de economie naar een groene en circulaire economie met een actieve rol van inwoners van de provincie bij politieke besluitvorming, en het investeren in een samenleving waarin iedereen gelijke kansen krijgt en zich gelukkig en gezond voelt door onbelemmerde toegang tot zorg, sport en cultuur.

Lijsttrekker Inge Vossen – van Beers (51) benadrukt: “Brabant is een van de weinige provincies in Nederland waarin bewoners zich identificeren met hun provincie. Volt wil ervoor gaan zorgen dat de Provincie een stimulerende rol gaat spelen in kansengelijkheid voor alle Brabanders; het woord samenleving bestaat niet voor niets uit de woorden samen en leven. Met het positieve geluid van Volt willen we dan ook verschillende generaties met elkaar verbinden om samen te denken, luisteren, en de dialoog aan te gaan over de toekomst van Brabant.”

 Inge Vossen – van Beers werkt momenteel als docent geschiedenis aan het Mondriaan College in Oss en woont in Rosmalen. Haar motivatie om de politiek in te gaan is om alle Brabander – van jong tot oud – meer te betrekken bij politieke besluitvorming om zo een duurzame toekomst aan komende generaties door te geven.

 Volt staat voor een nieuwe generatie in de politiek. Deze generatie wil politiek waar nationalisme en populisme tot het verleden behoren, en waar grensoverschrijdende samenwerking de toekomst heeft. Volt brengt optimisme in de politiek met een radicaal positief geluid. Het is tijd om dat geluid ook op lokaal niveau te laten horen in Noord-Brabant.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen