Bredase Denise Motz in 10 top Beste Trouwfotograaf Wereldwijd 2022

Foto: Denise Motz

Op woensdag 14 december 2022 zijn de winnaars bekend gemaakt van de ‘Golden Lens Awards’, van Inspiration Photographers één van de grootste en meeste prestigieuze trouwfotografie wedstrijd ter wereld.

Trouwfotograaf Denise Motz uit Breda is beste trouwfotograaf van Nederland en staat in de TOP 10 Wereldwijd met maar liefst 16 awards en 4 collectie awards in 2022. Over het hele jaar hebben professionele trouwfotografen uit ruim 60 landen duizenden foto’s ingestuurd. Die zijn beoordeeld door een onafhankelijke internationale jury, bestaande uit de beste trouwfotografen wereldwijd.

Er zijn 2 verschillende soorten awards waarmee je punten kunt ontvangen. Afzonderlijke foto’s en verhalen collecties van 20 foto’s van een individuele bruiloft. Een verhaal vertellen in een aantal foto’s is een uitdaging en daarom ben ik ook erg blij dat er elke ronde één verhaal een award gewonnen heeft.

Denise Motz 

“Met zoveel geweldige fotografen om me heen in de top ben ik zo gelukkig en dankbaar met dit te waanzinnige resultaat. Ik kan het nog even niet geloven.

Het is allemaal te danken aan mijn collega-fotografen die me elke dag inspireren om mijn best te doen en te leren en te groeien op dit magische levenspad. Soms kan ik niet geloven dat dit mijn werk is. De vrijheid te voelen om de mooiste dagen in verhalen en momenten van bruidsparen vast te leggen en door mijn ogen memorabel te maken.

Toen ik begon met het fotograferen van bruiloften, was ik er niet van overtuigd om mijn artistieke achtergrond als kunstfotograaf erbij te betrekken. Deze switch was één van de beste beslissingen die ik ooit gemaakt heb, het was zo’n eyeopener om met reportagefotografie te beginnen. Ik begon minder te denken en meer te voelen.

Elke bruiloft probeer ik zo puur en creatief mogelijk vast te leggen. Ik heb dan ook een grote passie voor fotojournalistieke fotografie, waarbij emoties, humor en kunst een belangrijke rol spelen. Ik ben meer dan blij wanneer ik kan reizen, op zoek kan gaan naar avontuur en dit te verwerken in het documenteren van mooie karakters en hun verhalen.

Onverwachte momenten werden in mijn ogen de ware schatten. Het licht zien, de scène vormgeven en weten dat er iets gaat gebeuren, maar wat? Het leven is een verrassing en magie komt tot leven wanneer men in het moment begint te leven.”

Meer informatie: www.denisemotzweddings.com

Inspiration Photographers

De Golden Lens Awards voor trouwfotografen wordt beschouwd als de ‘Oscar’ van de trouwfotografie. Tegenwoordig is het wereldwijd de belangrijkste en meest prestigieuze prijs voor professionals in dit vakgebied. In de laatste zes jaar zijn er meer dan 60 landen bereikt die hieraan meedoen. Het is een jaarlijkse ceremonie door Inspiration Photographers – momenteel een van de grootste communities ter wereld.

De Golden Lens Awards beloont de beste van het jaar tijdens een black-tie ceremonie die plaatsvindt op Maria’s Convention, een beroemde plaats van evenementen in de omgeving van het prachtige Balneario Camboriu, in de staat Santa Catarina, aan de kust van Brazilië.

Doel van Inspiration Photographers

Ons doel is om trouwfotografen en verloofde stellen over de hele wereld met elkaar in contact te brengen en door middel van onze prijzen huwelijksfotografie over de hele wereld te promoten en in een nieuw daglicht te zetten.

Golden lens awards

Kijk voor een overzicht van de Golden Lens awards en een lijst met de beste fotografen van de wereld van 2022 op Top 100 Overall 2022 – Wedding Photographers | Inspiration Photographers

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen