De ultieme gids voor auto wrapping: geef je auto een nieuwe look

Foto: Pexels

Auto wrapping is een uitstekende manier om het uiterlijk van je voertuig te veranderen zonder een complete herlakking. We leren je alles wat je moet weten over auto wrapping, waaronder de voordelen, kosten, materialen, en tips voor het kiezen van het beste bedrijf om jouw auto te wrappen.

Waarom kiezen voor auto wrapping?

Er zijn diverse redenen waarom auto-eigenaren kiezen voor het wrappen van hun auto:

 1. Bescherming: Een kwalitatieve wrap beschermt de lak van je auto tegen krassen, steenslag en andere beschadigingen, waardoor de waarde van het voertuig behouden blijft.Omkeerbaarheid: Als je van gedachten verandert en de wrap wilt verwijderen of vervangen, kan dit zonder blijvende schade aan de originele lak.
 2. Kostenbesparing: Vergeleken met een professionele herlakking is auto wrapping vaak een voordeligere optie.
 3. Tijdefficiëntie: Het wrap-proces is meestal sneller dan het overspuiten van een auto.
 4. Uniek uiterlijk: Met een ruime keuze aan kleuren en patronen is het eenvoudig om een unieke en opvallende look voor je auto te creëren.

Soorten materialen voor auto wrapping

Er zijn diverse soorten vinylfolie beschikbaar voor auto wrapping, waaronder:

 1. Gegoten vinyl: Dit type wrap is duurzaam, flexibel en bestand tegen krimpen. Het is uitstekend geschikt voor voertuigen met gecompliceerde rondingen en contouren.
 2. Carbon fiber wraps: Deze wraps hebben een driedimensionaal patroon dat het uiterlijk van echt koolstofvezel imiteert, uitermate geschikt voor sportwagens of racevoertuigen.Chroom wraps: Deze opvallende wraps hebben een spiegelende afwerking en geven je auto een luxueuze uitstraling.
 3. Matte wraps: Matte wraps hebben een stijlvolle, niet-reflecterende afwerking, perfect voor wie op zoek is naar een ingetogen en elegante look.
 4. Geperforeerd vinyl: Geperforeerd vinyl is ideaal voor ramen te blinderen en andere transparante oppervlakken, omdat het zicht naar buiten behouden blijft en tegelijkertijd privacy biedt.

Wat kost auto wrapping?

De kosten van auto wrapping variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort vinyl, de grootte van het voertuig en de complexiteit van het ontwerp. Over het algemeen liggen de kosten voor een volledige wrap tussen de €1.500 en €5.000. Gedeeltelijke wraps en eenvoudige ontwerpen zijn vaak voordeliger.

Hoe kies je het beste bedrijf voor auto wrapping?

Het kiezen van een ervaren en betrouwbaar bedrijf is cruciaal om ervoor te zorgen dat je de beste resultaten krijgt bij het wrappen van je auto. Volg deze tips om het juiste bedrijf te selecteren:

 1. Portfolio: Bekijk het portfolio van het bedrijf om een idee te krijgen van hun eerdere werk en ervaring met auto wrapping. Dit helpt je bepalen of hun stijl en kwaliteit overeenkomen met wat je zoekt.
 2. Garantie: Een betrouwbaar bedrijf biedt garantie op hun werk, wat een teken is van vertrouwen in hun vakmanschap en materialen.
 3. Materialen: Informeer naar de gebruikte materialen en zorg ervoor dat ze hoogwaardige vinylfolie van gerenommeerde merken, zoals 3M of Avery Dennison, gebruiken.
 4. Referenties: Vraag om referenties van eerdere klanten en lees online beoordelingen om te ontdekken wat anderen zeggen over hun ervaring met het bedrijf.

Veelgestelde vragen over auto wrapping

 1. Kan je zelf een auto wrappen?

Hoewel je in theorie je auto zelf kunt wrappen, wordt dit over het algemeen afgeraden, tenzij je ervaring hebt met het werken met vinylfolie. Het proces kan ingewikkeld en tijdrovend zijn, en een slecht aangebrachte wrap kan leiden tot luchtbellen, vouwen of ongelijkmatige randen.

 1. Is auto wrapping legaal?

Auto wrapping is in de meeste landen legaal, maar het is belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele lokale wetgeving. Mogelijk moet je je kentekenbewijs bijwerken om de nieuwe kleur te registreren en eventuele eisen met betrekking tot reflecterende of doorzichtige oppervlakken naleven.

 1. Hoe lang gaat een auto wrap mee?

De levensduur van een auto wrap hangt af van de kwaliteit van het gebruikte materiaal en hoe goed je je voertuig onderhoudt. Over het algemeen kun je verwachten dat een hoogwaardige wrap tussen de 5 en 7 jaar meegaat.

Auto wrapping is een efficiënte en betaalbare methode om het uiterlijk van je voertuig te veranderen en tegelijkertijd bescherming te bieden tegen beschadigingen. Met een ruime keuze aan beschikbare materialen en ontwerpen is het eenvoudig om een unieke en opvallende look te creëren die perfect aansluit bij jouw persoonlijke stijl. Door een betrouwbaar en ervaren bedrijf te kiezen om je auto te wrappen, kun je erop vertrouwen dat je een kwalitatieve afwerking krijgt die jarenlang meegaat.

Reacties

Cookieinstellingen