Pre-order het boek Brabantse Volksverhalen van Naomi en Melanie

Foto:

Nieuw boek “Brabantse Volksverhalen” van Naomi Jansen en Melanie Drent belooft een ode te zijn aan de rijke vertelcultuur van Noord-Brabant. De West-Brabantse creators zijn een crowdfunding hiervoor gestart (zie link onderaan).

Na het succes van “Bredase Volksverhalen”, zijn auteur Naomi Jansen en illustrator Melanie Drent verheugd de lancering van hun nieuwste boek, “Brabantse Volksverhalen” aan te kondigen. Het boek, dat een vervolg is op hun eerdere succes, breidt de focus uit van de stad Breda naar de provincie Noord-Brabant als geheel.

Brabantse Volksverhalen

In “Brabantse Volksverhalen” blijft Jansen volksverhalen en anekdotes verzamelen die door de eeuwen heen in de regio zijn verteld. Met een unieke twist worden deze verhalen verweven door de belevenissen van drie personages, die de lezer door de rijke geschiedenis en cultuur van Brabant leiden. Hoewel de verhalen met elkaar verweven zijn, kunnen ze ook als losse verhalen worden gelezen, waardoor het boek een flexibele en boeiende leeservaring biedt.

Het boek “Brabantse Volksverhalen” zal worden uitgegeven met een harde kaft en goudfolie bedrukking. Deze luxe afwerking zal mogelijk worden gemaakt door middel van een succesvolle crowdfunding-campagne, waarbij de trots van de Brabanders op hun regio zal worden aangesproken.

“Brabantse Volksverhalen” is niet alleen een verhalenboek, maar dient ook als een instrument voor cultuurbehoud. Bestemd voor kinderen vanaf twaalf jaar en iedereen die op zoek is naar een stukje herkenbaarheid, het verbindt, karakteriseert en illustreert Noord-Brabant en bevordert het lezen onder jongeren.

Naomi Jansen, MEd (1986), is een gepassioneerde schrijver en eerstegraads docent Nederlands. Naast haar liefde voor het onderwijs, waarin ze sinds 2011 actief is, is schrijven altijd haar passie geweest. Haar eerdere boek “Bredase Volksverhalen” werd met veel succes ontvangen.

Melanie Drent (1980), summa cum laude afgestudeerd aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht, is bekend om haar gedetailleerde zwart-wit pentekeningen vol humor. Haar werk, dat al vele internationale prijzen heeft gewonnen, verrijkt het boek met haar pentekeningen en geeft de lezer een visuele diepte in de verhalen.

Het crowdfunding-initiatief voor “Brabantse Volksverhalen” is gestart op 25 mei en loopt tot 28 juni. De verkoopprijs van het boek bedraagt € 40,- inclusief verzendkosten. Wanneer de crowdfunding is geslaagd, ontvangt iedereen die in de crowdfunding het boek heeft besteld eind november automatisch een exemplaar van het boek. Dat is mooi op tijd als geschenk voor de feestdagen. Het boek is prachtig uitgevoerd met een harde kaft, gedrukt op duurzaam papier en voorzien van goudfolie op de cover. In het eventuele geval dat de crowdfunding niet zou worden gehaald, krijgt elke donateur het geld gewoon terug op de rekening.

Cookieinstellingen