Extra maatregelen in Bredase binnenstad door verwachte drukte met 11-11

Foto: Renkum Nieuws

De ‘Elfde van de elfde’ staat voor de deur en het belooft druk te worden. Om er samen met feestvierders en andere bezoekers van de Bredase binnenstad een veilig en gezellig weekend van te maken, neemt de gemeente extra maatregelen.

Twee pop-up fietsenstallingen bij Prinsenkade
Breda is een gastvrije en groene stad: daarom zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk feestvierders op de fiets naar de binnenstad kunnen komen. Op 11 november zetten we twee pop-up fietsenstallingen in met plek voor 1.500 fietsen: één op noordelijke rijstrook van de Prinsenkade en één aan de Adriaan van Bergenstraat. Vanaf beide pop-up fietsenstallingen lopen feestgangers makkelijk de Haven en de rest van de binnenstad in.

De twee nieuwe pop-up fietsenstallingen zijn een pilot: de gemeente bekijkt of deze ook ingezet kunnen worden bij andere evenementen. Beide stallingen zijn van vrijdag 17.00 uur tot en met zondagochtend 10.00 uur geopend. De vaste fietsenstalling aan de Haven is dit weekend alleen bereikbaar via de Kasteelplein en de Cingelstraat.

Kiss&Ride en autoverkeer
Ook aan Bredanaars die zich met de auto laten afzetten wordt gedacht. Zij kunnen gebruik maken van de Kiss&Ride-vakken aan de Nieuwe Prinsenkade. Ook zijn hier parkeervakken ingericht voor beltaxi’s. Aan de vaste taxistandplaatsen aan de Nieuwe Prinsenkade wordt tijdens het weekend niets veranderd.

De Nieuwe Prinsenkade zelf is dit weekend vanaf de kruising met de Middellaan eenrichtingsverkeer. Automobilisten kunnen vanaf daar via de Adriaan van Bergenstraat de Middellaan op rijden om hun weg te vervolgen. Deze wijziging geldt van vrijdag 10 november 17.00 tot zondag 12 november 3.00 uur.

Maatregelen binnenstad verwachte drukte
Vanwege de verwachte drukte aan de Haven is de Hoge Brug alleen toegankelijk voor voetgangers, dit geldt op vrijdag 10 november tussen 17.00 en 3.00 uur en op zaterdag 11 november vanaf 12.00 uur tot 3.00 uur.

De drukte in de binnenstad wordt op beide dagen goed gemonitord. Wanneer straten of pleinen te druk worden, kunnen straten tijdelijk worden afgesloten om zo de bezoekersstroom te begeleiden naar minder drukke plekken en de drukte zo te spreiden. Ook kan doormiddel van het muziekaanbod in de binnenstad het publiek verleid worden zich te verplaatsen naar minder drukke plekken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen