Bredase bergbeklimmer komt om het leven na val Mont Blanc

Een Nederlandse Alpinist is woensdag om het leven gekomen in de Zwitserse bergen. De pas 32-jarige bergbeklimmer was met twee anderen op expeditie.

Het gaat om Martijn Seuren uit Breda, meldt de Nederlandse Klim- en Bergsport vereniging (NKBV). Hij was vlakbij de Italiaanse grens toen hij van de Mont Blanc afviel. Dit meldt Omroep Brabant.

Het trio was vroeg opgestaan om de top van de Grandes Jorasses (4208 meter) te bereiken. Na zijn val werd het lichaam 300 meter lager in een gletsjerspleet gevonden. Het is nog niet bekend wat er mis is gegaan.

Seuren leefde voor de bergen, aldus de NKBV. ,,Het s een groot verlies voor de bergsport.” De Bredanaar had veel klimervaring; meer dan 120 keer beklom hij een berg van 4000 meter of hoger.

Daarnaast werkte de man ook nog in een grote bergsportwinkel in Bern. Laatst sprak hij nog: ,,Eigenlijk ga ik ervan uit dat ik in de bergen om het leven kom. Ik hoop het natuurlijk niet. Ik wil heel oud worden en als het even kan, wil ik tot op hoge leeftijd blijven klimmen. Maar als het toch gebeurt, dan heb ik in elk geval mijn passie gevolgd.”

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden