Rijkswaterstaat: ga de weg niet op wegens storm

De hevige zomerstorm brengt steeds meer schade aan naarmate de dag vordert. Volgens Rijkswaterstaat is het nu echt te gevaarlijk om de weg op te gaan en adviseert automobilisten dan ook om niet in de auto te stappen.

Dat meldt NOS.nl. Eerder adviseerde Rijkswaterstaat reizigers al om niet van Amsterdam naar Den Haag te rijden. Op de A4 ligt een omgewaaide boom waardoor een lange file is ontstaan. “Dat advies maken we nu iets breder: stel de reis uit totdat de hevige storm voorbij is en de wegen weer begaanbaar zijn gemaakt”, vertelt een woordvoerster aan ANP. Den Haag is alleen nog bereikbaar via de A16 of A15 om daar de weg te vervolgeen via de A13.

De A44 is helemaal dicht vanwege takken op de weg. De 12 bij Reeuwijk is op aanvraag van de weginspecteur gesloten, omdat de bomen langs de weg tot gevaarlijke situaties kunnen leiden.

Treinverkeer ontregeld
Treinen van en naar Amsterdam Centraal rijden niet en ook het tramverkeer in de stad is stilgelegd. Rond de rest van Amsterdam is het treinverkeer ontregeld.

In Amsterdam-West raakte een dak en meerdere balkons beschadigd door een boom die was omgevallen op een aantal appartementen. Ook in Den Haag, Maassluis en IJmuiden zijn bomen omgevallen. Er is niemand gewond geraakt. “We krijgen nu zelfs meldingen binnen over afgewaaide daken van vrachtwagens. Dus adviseren wij mensen dringend om niet de weg op te gaan en de reis uit stellen”, aldus de woordvoerster.

Festivals in zwaar weer
Festivalbezoekers hebben ook last van de storm. Onder andere muziek- en motorfestival Zwarte Cross in Gelderland kampt met het zware weer, maar ondanks dat gaat het gewoon door.

 

 

Het bericht Rijkswaterstaat: ga de weg niet op wegens storm verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden