Landelijk advies: ga niet de weg op

Rijkswaterstaat geeft voor heel Nederland het advies om niet de weg op te gaan. Eerder raadde de dienst alleen nog af om van Amsterdam naar Den Haag te rijden vanwege de storm. ,,Dat advies maken we nu iets breder: stel de reis uit totdat de hevige storm voorbij is en de wegen weer begaanbaar zijn gemaakt”, aldus een woordvoerster.

Talloze wegen en snelwegen zijn (deels) onbegaanbaar omdat er omgewaaide bomen en afgewaaide takken op het asfalt liggen. ,,We krijgen nu zelfs meldingen binnen over afgewaaide daken van vrachtwagens. Dus adviseren wij mensen dringend om niet de weg op te gaan en de reis uit stellen.”

Zowel de N44 (via Wassenaar) als de A4 raakten zaterdag deels onbegaanbaar vanwege takken en omgewaaide bomen op de weg. Rijden in de andere richting, Den Haag – Amsterdam, kan volgens de ANWB nog wel, ,,maar alleen over de A4, niet over de A44”, aldus een woordvoerster.

Het verkeer kan zaterdagmiddag ook niet of nauwelijks langs de A12 bij Reeuwijk (Gouwe-aquaduct). Dat was de omleidingsroute. Omrijden kan nog wel via Gorkum en Rotterdam, maar dat komt neer op anderhalf tot twee uur meer reistijd. Rijkswaterstaat raadt dat af ,,zeker bij deze weersomstandigheden”.

Op diverse andere snelwegen in Nederland versperren omgevallen bomen, afgewaaide takken en losgewaaide borden, daken en dekzeilen de snelweg. Volgens de ANWB zijn veel snelwegen (deels) afgesloten, waaronder de A2 bij Boxtel en Zaltbommel, de A27 bij Oosterhout en ook de N212 bij Nieuwkoop. De Grevelingendam (N59) in Zeeland werd afgesloten omdat net voor de dam een boom op de weg is terechtgekomen.

Het bericht Landelijk advies: ga niet de weg op verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden