Oltmans bondscoach hockeyers India

Roelant Oltmans begint aan een nieuw avontuur in zijn kleurrijke hockeyloopbaan. De 61-jarige Nederlander gaat aan de slag als bondscoach van het mannenteam van India. Hij volgt in die functie landgenoot Paul van Ass op, die zelf begin deze week zijn ontslag bekendmaakte na amper een halfjaar van zijn driejarige contract te hebben uitgediend.

Oltmans was al in dienst bij de hockeybond van India als prestatiemanager. Hij is al bijna drie jaar werkzaam in het Aziatische land. Oltmans zal in elk geval tot en met de Olympische Spelen van Rio 2016 als bondscoach fungeren. Het is de bedoeling de samenwerking na de Zomerspelen voort te zetten.

Oltmans fungeerde in de jaren negentig als bondscoach van het Nederlands vrouwen- en mannenteam. Na een uitstapje als directeur bij voetbalclub NAC Breda keerde hij eind 2003 terug in het internationale tophockey als bondscoach van Pakistan. In 2005 ging hij opnieuw als bondscoach van de Nederlandse mannenploeg aan de slag. Na de Zomerspelen in 2008 in China (vierde) ging hij zijn eigen weg.

Het bericht Oltmans bondscoach hockeyers India verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden