Infecteren 2,5 miljoen computers leidt tot celstraf

Foto: Fraudehelpdesk.nl

Drie mannen uit Estland zijn in de Verenigde Staten veroordeeld tot gevangenisstraffen van drie tot vier jaar wegens het infecteren van 2,5 miljoen computers met malware. Vervolgens maakten ze meer dan 14 miljoen dollar buit.

Advertentie – en klikfraude

Volgens Security.nl gebruikten de cybercriminelen de besmette computers voor advertentie-en klikfraude. De malware zorgde ervoor dat virusscanners en het besturingssysteem geen updates meer ontvingen. Ook veranderden instellingen op de computer. Daardoor werd het verkeer van de geïnfecteerde apparaten langs de servers van de criminelen gestuurd.

De oplichters gebruikten de doorgestuurde data om geld te verdienen. Klikte een gebruiker op een link van een zoekmachine, dan kwam hij terecht op een andere website. De criminelen kregen voor elke druk op de knop betaald. Daarnaast werden legitieme advertenties op websites vervangen door reclame-uitingen waarvoor de criminelen geld kregen.

Zware straffen

De rechter legde de mannen zware straffen op omdat hij een voorbeeld wil stellen. De criminelen moeten respectievelijk drie jaar en vier maanden, drie jaar en acht maanden en vier jaar de cel in. Daarnaast moeten ze 2,5 miljoen dollar, een miljoen dollar en nog eens een miljoen dollar afstaan.

Eerder werd al een man tot vier jaar cel veroordeeld. Een vijfde handlanger verschijnt in oktober voor de rechter.

Het bericht Infecteren 2,5 miljoen computers leidt tot celstraf verscheen eerst bij Fraudehelpdesk.

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden