‘Aantal spammails neemt af’

Foto: Fraudehelpdesk.nl

Het aantal spammails dat wordt verstuurd door oplichters daalt. Minder dan de helft van al het e-mailverkeer bestaat momenteel uit spamberichten. Het is voor het eerst in 12 jaar dat dit percentage lager is dan 50 procent, stelt beveiligingsbedrijf Symantec in het Symantec Intelligence Report.

In juni daalde het totale aandeel van dit soort ongewenste mails tot 49,7 procent. De laatste keer dat er sprake was van een soortgelijk spamniveau was in september 2003.

Veel nieuwe malware-varianten
Maar het beveiligingsbedrijf stelt dat dit niet betekent dat er minder bedreigingen zijn op internet. Want de hoeveelheid malware is gestegen. Zo ontstonden vorige maand 57,6 miljoen nieuwe malware-varianten. In mei waren dat er nog 44,5 miljoen. Een maand eerder ging het om 29,2 miljoen.

Cryptoware
Ook ransomware (gijzelingssoftware) blijft een geliefd middel van cybercriminelen. In juni waren bijna 50.000 aanvallen gebaseerd op dit soort malware. Vooral cryptoware, waarbij de computer wordt vergrendeld en de oplichters de blokkade na betaling pas opheffen, neemt toe. Het lijkt er dus op dat criminelen andere manieren inzetten om mensen online op te lichten.

The post ‘Aantal spammails neemt af’ appeared first on Fraudehelpdesk.

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden