Criminelen nepmail ING halen 15.000 euro binnen

Foto: Fraudehelpdesk.nl

Criminelen achter de phishingaanval die gericht was tegen ING-klanten hebben zo’n 15.000 euro gestolen. Ze dupeerden 22 mensen, heeft ING laten weten aan Security.NL. De slachtoffers raakten gemiddeld 675 euro kwijt.

Phishingsite
De oplichters lokten ING-klanten via de valse mail naar een phishingsite. Daar werd gevraagd om allerlei gegevens. In totaal zou de phishingsite 14.000 keer zijn bezocht. Ongeveer 3000 mensen zouden hun gegevens hebben ingevuld.

App
Ook werd op de valse site gevraagd een kwaadaardige app te installeren. De 22 gedupeerden installeerden de applicatie en werden vervolgens bestolen. Ze trokken bij de bank aan de bel. Het is niet duidelijk hoeveel mensen in totaal de app hebben geïnstalleerd.

Volgens een woordvoerder zijn alle slachtoffers schadeloos gesteld. “Voor deze klanten is het natuurlijk heel vervelend dat ze schade hebben geleden en het is goed dat die schade vergoed wordt.” De bank werd de afgelopen week door vele klanten getipt. “Je ziet dat klanten heel alert zijn. Die alertheid is een hele belangrijke ontwikkeling”, aldus de woordvoerder.

The post Criminelen nepmail ING halen 15.000 euro binnen appeared first on Fraudehelpdesk.

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Reacties

Cookieinstellingen