Politie pakt makers spooknota’s op

Foto: Fraudehelpdesk.nl

De politie heeft zeven mensen aangehouden die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan het oplichten van bedrijven door middel van spooknota’s. Vermoedelijk zijn 140 bedrijven de dupe geworden. De criminele bende haalde een kleine vier ton binnen, meldt de politie.

Nepbedrijven
De criminele organisatie hield zich op grote schaal bezig met oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen. Eén gedupeerde is voor meer dan een ton benadeeld.

Onder de vlag van drie nepbedrijven stuurde de bende rekeningen voor nog niet betaalde advertentiekosten naar ondernemers. Als ze niet snel betaalden, kregen de ondernemers een vervalste opdrachtbevestiging. Daardoor maakten ze het geld toch over.

Katvangers en geldezels
De oplichters maakten gebruik van zogenoemde katvangers’ en geldezels. Daardoor hoopten ze zelf buiten schot te blijven.

Aangifte
Bij de politie deden 34 gedupeerden aangifte. De politie gaat ervan uit dat er nog veel meer bedrijven de dupe moeten zijn van de oplichtingspraktijken die plaatsvonden tussen mei 2013 en februari 2015.

Aanhoudingen
De politie heeft zeven mensen aangehouden. De hoofdverdachte is een 33-jarige inwoner van Veendam. Ook werden twee mannen zonder vaste woonplaats (25 en 26 jaar), een 20-jarige vrouw uit Veendam, een 24-jarige man uit Veendam, een 25-jarige vrouw uit Sappemeer en een 30-jarige man uit Amsterdam opgepakt.

The post Politie pakt makers spooknota’s op appeared first on Fraudehelpdesk.

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden