Opnieuw blokkades boze Belgische boeren

Boeren in België gaan donderdag opnieuw op de wegen protesteren tegen de lage prijs van hun producten als melk en varkensvlees. Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) gaan de boeren op strategische punten op- en afritten van de snelwegen bezetten om het verkeer te vertragen. Dat gebeurt onder meer op de voor Nederlandse vakantiegangers belangrijke weg E17 tussen Antwerpen en Frankrijk.

De VID verwacht ook hinder op de E19, E40 en E403. De meeste vertragingen zijn naar verwachting in Wallonië. Ook daar zijn de boeren aan het protesteren. Vooral Henegouwen en Luik zijn doelwit. De VID adviseert reizigers rekening te houden met snelwegblokkades in het Franstalige deel van België. De boeren bepalen donderdagochtend of en zoja waar snelwegverkeer wordt opgehouden.

In Frankrijk hebben boerenblokkades de afgelopen week tot grote problemen geleid op diverse snelwegen en nationale wegen.

Het bericht Opnieuw blokkades boze Belgische boeren verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden