Miss Etam failliet verklaard

Foto: LudoSphére (CC BY 2.0)

De rechtbank Den Haag heeft vanmiddag (donderdag 9 april) voorlopige uitstel van betaling verleend aan de Etam Groep, eigenaar van modewinkels Miss Etam en Promiss. Update 21 april onderaan.

Faillissement

Dat meldt de rechtbank donderdag 9 april. Eerder die dag werd bekend dat het bedrijf op de rand van een faillissement staat. De rechtbank heeft J.H.J. Vermeeren en F. Th. P. van Voorst benoemd tot bewindvoerder.

Het bedrijf heeft zelf een zogenaamde afkoelingsperiode afgekondigd. Dat betekent dat leveranciers de bij Etam aanwezige goederen, waar zij mogelijk eigenaar van zijn, in deze periode niet kunnen opeisen. Er werd al twee keer fors gereorganiseerd. Het bedrijf telt ongeveer 2000 werknemers.

Miss Etam Breda

Het gaat al een tijdje slecht met Etam. Het bedrijf heeft meer dan tweehonderd filialen in Nederland waarvan drie in Breda: aan de Ginnekenstraat 30, in winkelcentrum Moerwijk en een in de Barones. Daarnaast zit er ook een Promiss winkel in de Barones.

De directie streeft ernaar om gedurende het uitstel van betaling zowel de winkels als de webshops open te houden. Ook het hoofdkantoor en distributiecentrum blijven vooralsnog operationeel. De medewerkers van Etam Groep blijven voorlopig gewoon aan het werk en krijgen hun salaris uitbetaald. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Update 21 april: uitspraak rechtbank Den Haag

De Etam Group Retail met hieronder Miss Etam en Promiss is failliet verklaard. Er wordt onderhandeld over een doorstart. De bewindvoerders Van Voorst en Vermeeren zijn nu benoemd als curator.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden