Zomerse week op komst, donderdag tropisch

Foto: Publiek Domein / Pixabay

Het blijft deze week zomers. Weeronline zegt dat we een stuk of vijf zomerse dagen kunnen bijschrijven. De maximale temperatuur loopt op tot 25 graden of meer. Donderdag wordt het mogelijk een tropische dag met maxima van 30 graden of meer, zegt zondag het weerbureau.

Deze week is veel ruimte voor de zon, maar er trekken ook wolkenvelden over. In het oosten van het land kan het maandag regenen. Dinsdag en woensdag blijft het droog, daarna is er kans op buien met stevige regen- en onweersbuien.

Wisselvallig

Na donderdag valt de temperatuur terug naar 22 graden. Dat is de normale waarde voor half augustus. Het wordt dan wisselvallig met een mix van wolken, buien en zon.

De zomer telt tot nu toe achttien officiële zomerse dagen met maxima van 25 graden of meer. Dit zijn er twee meer dan normaal in de periode van 1 juni tot en met 8 augustus.

De zon heeft deze zomer tot dusver gemiddeld over het land 542 uur geschenen. Dat is honderd uur meer dan normaal. Gemiddeld over het land is tot nu toe 133 mm regen gevallen tegen 166 mm normaal. Daarmee is het een vrij droge zomer. Vooral juni was droog.

>> Bekijk de weervoorspelling in Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden