Tubantia stelt de ‘Multicultikaart’ van Nederland samen

Foto: Flickr

Nederland telt 1,8 miljoen mensen die hier niet zijn geboren, in totaal gaat het om bijna 200 verschillende nationaliteiten. Deze cijfers maakte de Twentsche Courant Tubantia bekend en op basis van gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek maakte Tubantia de ‘Multiclutikaart‘ van Nederland. Dat meldt Tubantia op haar website.

Grootste en kleinste groep

Er mag gesteld worden dat elk continent op de wereld in Nederland aanwezig is. Van Canada tot Chili, van Marokko tot Zuid-Afrika en van het Midden-Oosten tot het Verre Oosten. De drie grootste groepen allochtonen zijn geboren in Turkije (194.759), Suriname (180.863) en Marokko (168.320). De aantallen zijn te vergelijken met het aantal inwoners in Almere, Nijmegen en Breda.

De drie kleinste groepen, anders gezegd aantallen, komen uit Tuvalu, Guame en Palau. Van elk land is er slechts één vertegenwoordiger in Nederland te vinden.

‘Little Asia’

Het liefst vestigen immigranten zich in grote steden en wonen ze vaak dicht bij landgenoten. Zo komt het dat Amstelveen bekend staat als ‘Little Asia’ en wonen in Rotterdam ruim driekwart van de in totaal 11.000 Kaapverdiërs. Terwijl door land- en tuinbouw in het Westland, Brabant en de Noordoostpolder hier vooral Polen zijn gevestigd.

Veel of niet veel

Tubantia stelt zichzelf de vraag of 1,8 miljoen inwoners die niet in Nederland zijn geboren veel is. Echt antwoord op de vraag geeft Tubantia niet. Maar ervan uitgaand dat Nederland 17 miljoen mensen telt, stelt Tubantia dat ruim 1 op de 10 inwoners niet in Nederland is geboren. En als alle 17 miljoen inwoners van Nederland zouden voetballen, dan speelt hypothetisch gezien in elk voetbalelftal minimaal één allochtoon.

Verdeling naar herkomst in Breda

In Breda is de grootste groep afkomstig uit Marokko met 23.3%, voor Indonesië (8,6%), Turkije (7.3%), Polen (6,2%), voormalig Nederlandse Antillen en Arabu (6,0%), Duitsland, Suriname en België.

Bron: Turbantia Mulicultikaart

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden