Zonnige Koningsspelen met vorstelijk ontbijt

Nederlandse scholen organiseerden vandaag de Koningsspelen. Dit jaarlijks terugkerend evenement is een ‘sportief Oranjefeest’ voor alle kinderen in het basisonderwijs. Het doel van de dag is om kinderen te laten zien hoe belangrijk en leuk het is om te bewegen.

Koningsspelen

De Koningsspelen mogen door de scholen zelf ingevuld worden. Voorafgaand aan het sportfestijn is er meestal een Koningsontbijt waarbij alle leerlingen samen op school ontbijten.

De Koningsspelen werden in 2013 voor het eerst georganiseerd vanwege de inhuldiging van onze nieuwe Koning. In overleg met het Koningshuis is besloten om het evenement jaarlijks te laten terugkeren. Een groeiend aantal scholen en kinderen doet hier aan mee. In 2015 zijn dat er 1.2 miljoen. Ook in het Caribisch gebied doet 160 scholen mee.

Breda actief

In Breda werd het georganiseerd door Breda Actief met hulp van Scala, CIOS en Cingel College leerlingen. Van 10 verschillende basisscholen doen zo’n 1500 kinderen mee bij De Wisselaar. Een breed spelaanbod met prachtig weer voordat de vakantie in kon gaan.

 

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden