Veiligheidswaarschuwing Ikea Patrull nachtlampje

IKEA verzoekt klanten die een PATRULL nachtlichtje met sensor gebruiken dit niet langer te gebruiken en het product terug te brengen naar een IKEA woonwarenhuis.

IKEA heeft onlangs één melding – uit Oostenrijk – ontvangen over een jongetje van anderhalf jaar dat verwondingen opliep toen hij met een PATRULL nachtlichtje in de weer was. Het jongetje probeerde het lichtje uit een stopcontact te trekken, waarop het afdekkapje losliet, met een elektrische schok als gevolg. Het jongetje heeft hier gelukkig geen blijvende verwondingen aan overgehouden.

Veiligheid

Ikea heeft ongeveer 600 PATRULL nachtlichtjes getest waarbij deze 600 lampjes aan de voorwaarden voldeden.

Aankoopbedrag terug

Ikea wil we elke kans op een nieuw incident uitsluiten. Klanten kunnen het PATRULL nachtlichtje terugbrengen naar een IKEA woonwarenhuis. Zij krijgen dan het volledige aankoopbedrag terug. Er is geen kassabon of ander aankoopbewijs nodig voor de terugbetaling. Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen via het gratis telefoonnummer 0800-453 2649.

Het PATRULL nachtlichtje met sensor is inmiddels uit het IKEA assortiment gehaald. Dit product was sinds 2013 in Europa en Noord-Amerika te koop.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden