Uitreiking 100e Certificaat KonijnenBelangen in Breda

Foto: Wikipedia

Dierenspeciaalzaak Joost Voesenek uit Breda-Prinsenbeek ontvangt op 22 augustus a.s. het 100e Certificaat van Goedkeuring uit handen van Stichting KonijnenBelangen (SKB).

SKB zet zich al vanaf 2001 in voor het welzijn van konijnen en werkt sinds januari 2012 aan het in kaart brengen van winkels die wel of geen konijnen verkopen. In de overtuiging dat konijnen niet in winkels horen probeert SKB dierenspeciaalzaken, tuincentra en Doe Het Zelf zaken met een dierenafdeling ervan te overtuigen geen konijnen meer te verkopen. Winkeliers die geen konijnen verkopen krijgen het Certificaat van Goedkeuring en een deursticker toegestuurd. Winkeliers die nog wel konijnen verkopen krijgen een brief of telefoontje, waarin uitgelegd wordt waarom de stop op de verkoop van konijnen zo belangrijk is. Dit werpt zijn vruchten af.
Op de website van SKB (www.konijnenbelangen.nl) staat de lange lijst van winkels die geen konijnen, of helemaal geen dieren verkopen en het Certificaat hebben ontvangen.

Waarom geen konijnen in de winkel?
De leefomstandigheden in een winkel zijn ongeschikt voor konijnen.  Veel van deze impulsaankopen eindigen als gedumpt konijn in bos of park. Volgens schattingen van SKB betreft dit jaarlijks 24.000 konijnen in heel Nederland.

Feest bij Joost Voesenek
Hoewel er nog een lange weg is te gaan, is de uitreiking van het 100e Certificaat een mooie mijlpaal. SKB vindt dit reden voor een feestje, daarom zullen wij op 22 augustus bij dierenspeciaalzaak en dogwash Joost Voesenek aanwezig zijn met een SKB-kraam en zelfgebakken taart voor iedereen die wil. Maar wees er op tijd bij, want OP = OP. Kinderen kunnen voor 1 euro als konijn geschminkt worden. Het adres is Groenstraat 88a in Prinsenbeek. Iedereen is hierbij van harte welkom.

 

konijnen in de zon

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden